INEDIT: Legalizarea comercializării funcţiilor de stat

Preşedintele Asociaţiei “Moldova mea”, Fiodor Ghelici, susţine că funcţia de comisar al raionului Orhei ar fi licitată contra sumei de 30 mii de euro. El a precizat că a aflat despre acest târg de la un fost poliţist. Ghelici a spus, însă, că persoana căreia i s-ar fi propus să cumpere funcţia a refuzat oferta, iar el nu mai cunoaşte care ar fi finalul afacerii.

Declaraţia a fost făcută în contextul demiterii recente a comisarului din Orhei, Oleg Cociug, în urma scandalului cu implicarea poliţiştilor în executarea unui presupus lider criminal.

Între timp, prin dispoziţia ministrului de Interne, Alexei Roibu, colonelul Ion Chicu a fost numit în fruntea Comisariatului din Orhei.

În acest context, Ghelici, care este cunoscut pentru declaraţiile sale scandaloase, a propus legalizarea vânzării tuturor funcţiilor de stat, după principiul “cine plăteşte mai mult, obţine mai mult”. Potrivit lui, în acest fel, la buget, s-ar acumula o sumă de circa 500 milioane de euro. Propunerea sa a fost adresată, printr-o scrisoare, preşedintelui R. Moldova, Nicolae Timofti.

Amintim că fostul comisar din Orhei a fost demis din cauza incidentului produs, pe 28 aprilie, în faţa unui restaurant din Orhei, soldat cu moartea presupusului lider criminal Alexei Veretco. Una dintre versiunile anchetei este reglarea de conturi.

Responsabilii de la MAI neagă acest fapt. Purtătorul de cuvânt al ministrului de Interne, Eugen Onică, a declarat pentru noi.md că, periodic, apar informaţii de acest gen, însă nimeni nu a venit cu probe. “Dl Ghelici nu a dat niciun nume. Pe noi ne-ar interesa cine sunt acei angajaţi care făceau asemenea propuneri foştilor poliţişti. Serviciile specializate în investigaţii de la MAI nu lucrează în baza declaraţiilor din presă. Avem nevoie de nume, cel puţin, ca să ştim pe cine am putea cerceta”, a spus Onică.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *