… în gura târgului [Zvonurile săptămânii]

* * * * *
Rând la „căile ferate”
După ce „Căile Ferate” şi Agenţia Transport Auto au rămas fără conducători, au apărut mai mulţi pretendenţi care doresc să ocupe aceste funcţii bănoase. Acest lucru l-a recunoscut chiar noul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari. El a dat de înţeles că listele candidaţilor sunt extinse şi nu a negat că următorii şefi vor fi desemnaţi pe „linie de partid”. Deşi nu a dat nume concrete, iniţialele celor doi ar fi A.T. şi D.I., spun unii dintre angajaţii MTID.

* * * *
Droguri „civilizate”
Gura târgului vuieşte că, în R. Moldova, este pusă pe roate o metodă „civilizată” de cultivare a drogurilor. Seminţele de marijuana (o specie „pitic”) sunt plantate printre rânduri de porumb sau de floarea soarelui, astfel încât planta creşte, dar rămâne neobservată de ochii lumii. Cu atât mai neobservată cu cât e şi foarte bine „patronată” de oamenii legii. Şi în acest caz e utilizată cunoscuta formulă: „Sub înaltul patronaj al…”

* * * *
20 de pacienţi vor fi supuşi testelor
Un medicament contra tuberculozei, produs în Japonia, ar putea fi testat pe 20 de bolnavi din R. Moldova. Responsabili din domeniul sănătăţii spun că, în procesul testării, se vor respecta toate rigorile. Specialiştii susţin că nici medicul, nici bolnavii nu vor şti care dintre cele două grupuri de medicamente administrate pacienţilor sunt cele în curs de testare sau placebo. Singura îngrijorare a responsabililor de testare e că, în cazul în care niciun pacient nu va accepta astfel de teste, banii care ar putea veni de la producătorii medicamentului vor fi îngheţaţi.

* * * * *
„Maria Bieşu” într-un dosar penal?
Nu este vorba despre regretata artistă, ci despre instituţia care îi poartă numele. Actuala administraţie figurează într-un dosar legat de delapidări în proporţii extrem de mari, aduse bugetului de stat. La mijloc ar fi 1,5 milioane de lei, potrivit Procuraturii Generale. Dosarul este pornit în urma unui raport de audit al Curţii de Conturi, doar că tot procurorii spun că, deocamdată, niciun angajat din administraţia instituţiei nu ar avea statut de bănuit. „E un dosar f. interesant”, – spun membri ai PD.

* * *
Oleg Reidman – autorul listei?
Se vehiculează că deputatul PCRM Oleg Reidman, tot el preşedinte al Comisiei parlamentare speciale care a investigat cazul BEM, ar deţine o listă de persoane despre care tot el crede că ar fi implicate în problemele de la această bancă. Potrivit apropiaţilor săi, până a face publică această listă, deputatul ar recurge la unele acţiuni de şantaj, în cazul unor anumite persoane.

Legendă:
 * – un simplu zvon
 ** – mai mult decât un zvon
 *** – zvon cu sâmbure de adevăr
 **** – zvon cu aere de adevăr
 ***** – zvon mai mult decât veridic

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *