… în gura târgului (Zvonurile săptămânii)

Pentru cine lucrează Ghimpu?

Comportamentul lui Mihai Ghimpu din ultima perioadă, mai ales cel din emisiunea de luni, de la Pro TV, ar fi o strategie de a sustrage atenţia de la un alt subiect – Pădurea Domnească. “Prea a scamatorie a arătat prestaţia lui Ghimpu. Acum toată lumea vorbeşte despre asta, poate că acesta a şi fost scopul lui Ghimpu”, comentează oamenii pe reţelele de socializare. Dacă a şi fost aşa, strategia vine din altă parte. PL-ul, spre deosebire de alte partide, nu are profesionişti care să lucreze la imaginea partidului.

Adjunctul care se vrea procuror

Eugen Rusu, viceprocuror al Procuraturii Generale, a ieşit cu declaraţii contra lui Valeriu Zubco, pentru că ar avea un interes personal. El l-a atacat pe fostul său şef, despre care a spus că “a tăinuit incidentul, iar în această perioadă, puteau fi distruse probe, puteau fi întreprinse acţiuni care să denatureze faptele”. Potrivit unor surse, Eugen Rusu îşi doreşte scaunul lui Zubco şi deja a început, prin aceste declaraţii, să-şi facă  imagine pozitivă. Unde a fost însă el până acum?

Procuror, demis la comandă?

Viorel Morari, până săptămâna trecută şeful interimar al Procuraturii Anticorupţie, a fost demis. În locul său a fost numit Ruslan Popov, care va asigura şi el interimatul. Unele surse susţin că Morari a fost înlăturat pentru că a deschis şi făcut publice mai multe dosare penale pe numele factorilor de decizie din domeniul sănătăţii. Acest lucru i-a nemulţumit pe unii membri ai AIE, membrii căreia au fost vizaţi în acele dosare şi au solicitiat expres înlocuirea lui.

Demisii în Ministerul Sănătăţii

Gheorghe Ţurcanu, viceministrul Sănătăţii, va fi demis. Sursele noastre susţin că acesta, numit din partea PD, va fi sacrificat pentru că a ştiut despre incidentul din Pădurea Domnească, dar nu şi-a anunţat superiorul, pe Andrei Usatîi. Informaţia a fost confirmată indirect şi de către premierul Vlad Filat, care a spus că un viceministru va fi demis. Sursele noastre din sistem susţin că, nici viaţa lui Usatîi la minister nu va fi mai lungă, fiind şi el aproape de a fi demis.

Negocieri pentru Papuc şi Botnari

Pronunţarea sentinţei în dosarul lui Gheorghe Papuc, fost ministru de Interne, şi Vladimir Botnari, fost comisar al capitalei în timpul protestelor din aprilie 2009, a fost din nou amânată. Reprezentanţii Curţi de Apel Chişinău susţin că Iurie Melinteanu, unul dintre judecătorii care examinează cauza, se află în concediu medical. Sursele noastre susţin că amânarea e doar o poveste. În spatele cortinei au loc negocieri la sânge şi la bani mulţi între două tabere. Miza? Achitarea sau condamnarea celor doi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Magda

  Un oarecare Gita afirma:”Presupun ca aparitia pe ecrane a liderului PL face parte dintr-un scenariu pentru a induce lumea spre alte teme de discutie in societate,decat omorul lui Sorin Paciu.Cred ca nu este corect ca acest caz sa fie clasat pe alte pozitii si in rezultat sa se musamalizeze dosarul.Posmagii intr-adevar trebuie sa sii usuce,aici ii dau dreptate!”

 2. Deportatul

  ZDG poate “în gura tîrgului” pune întrebarea?
  – Pentru cine lucrează jurnaliştii, Consiliul de Presa “independent”? Pentru oligarhii cu bani, pentru cei ce sunt în una cu OCUPANTUL? De ce jurnaliştii MANIPULEAZĂ, spun minciuni, organizează isterie şi psihiză naţională, bate în Ghimpu care nu-i cu milionile de Euro de la “prihvatizare” şi este împotriva OCUPAŢIEI teritoriului RM de către Rusia, pentru scoatereea Armatei Rusiei de pe teritoriul RM !?
  – Sunt aşa jurnalişti PLĂTIŢI şi RĂSPLĂTIŢI? Sau plătiţi şi răsplătiţi sunt doar numai învăţătorii, medicii, … !?
  – Jurnalistul trebuie să ia interviu, sau să învinuiască ca un procuror !?
  – În gura tîrguluii se vorbeşte că JURNALIŞTII CUMPĂRAŢI şi RĂSCUMPĂRAŢI DE OLIGARHII R Moldovei MANIPULEAZĂ CETĂŢENII, care votează cei oligarhi care i-au furat !?
  – Consiliul de Presă apără jurnalista-procuror şi JURNALIŞTII CUMPĂRAŢI şi RĂSCUMPĂRAŢI DE OLIGARHII !?

 3. vera

  HEDUMERIRE

  Parca-i ziua,parca-i noapte
  Lumea nu se mai desteapta,
  Dimpotriva;parca-i biata,
  Innotand, in saracie,

  Nu de la consum”de vin
  Dar de la acest regim,
  Coruptiv si minciunos
  Ce o suge nemilos,

  Lasand-o:piele si os..!

  Multi se tin ca-s democrati,
  Dar impusca pe-ai sa-i frati,
  Tainuind, un adevar,
  Parc-ar fi cazuti din mar.

  Stau ca ratile cel’ mute,
  Urzind, planuri alte noi,
  Poate asta tot s-a trece,
  Cum se-ntimpla, pe la noi,

  Dupa cum se-ntinde “sfoara”
  Cu Papuc si cu Botnari,
  Pina iar s-a coace poama,
  Raminand, la posturi mari;

  Care are bani mai scapa,
  Care nu e condamnat,
  Asa legea e facuta –
  Toti “egali” in acest stat.

  De aceea bani se fura,
  Sa poata usor scapa,
  De pedeapsa cu-nchisoarea,
  Unde viata-i tare grea

  Si n-au de unde fura…

  Bate-ti din palme mai tare
  Si-i aplaudati mereu,
  Ca justitia mai “doarme”,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *