În ajun de alegeri – vin şacalii

Într-un comunicat de presă de pe www.mai.gov.md, al Ministerului Afacerilor Interne, suntem anunţaţi că infracţionalitatea în lumea animalelor creşte. După ce bravii poliţişti s-au descurcat de minune cu omorurile, violurile şi furturile în rândul oamenilor, au hotărât să treacă la infracţionalitatea zoologică.

296-colaj-mai-sacaliTrebuie să recunoaştem că, de fapt, mulţi dintre ei sunt gata să lucreze cu un astfel de soi de infractori, pentru că ei şi cu oamenii se purtau de parcă aceştia ar fi animale. Aşa că, de la un timp, ei investighează omorul celor 13 ovine din Sângerei şi încearcă să prindă infractorul. Capacitatea lor extraordinară de a lucra operativ şi calitativ a scos la iveală că cel care mânca oile era tot un animal, un lup. Organul de forţă e mai vigilent ca oricând, chiar şi noaptea patrulează.

Acum poliţia s-a schimbat, da… În loc să apere oamenii de infractori, ei apără oamenii de animale. Mi-e cam teamă, mâine-poimâine să nu-l vedem pe lupul, inclus la capitolul deosebit de periculos, la statistici, la crime descoperite. Că poliţistul moldovean e inventiv, fără măsură. Azi, un lup mănâncă 18 oi, mâine omoară şi violează o bătrânică. Tot poliţiştii ne anunţă că ar putea veni alt infractor, din Ucraina, şi acela deosebit de primejdios. Şacalul vine chiar în ajun de alegeri. O fi vreun specialist în fraude electorale?

Nu ne rămâne decât să urmărim poliţiştii în acţiune… şi să aşteptăm rezultatul investigaţiei. Nu uitaţi, dragi colaboratori, că asupra animalelor nu aveţi dreptul să aplicaţi violenţa, cum procedaţi deseori în cazul oamenilor. Oricâte oi ar fi păpat, lupul trebuie adus în faţa instanţei, fără vânătăi şi urme de baston pe spate.

Oiţa LUPUŞOR

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Mihai

    Cam tras de păr “umorul”. De ce n-aţi spune direct lucrurilor pe nume, în loc s-o înconjuraţi atât cu pseudoumorul ăsta de 2 bani?

  2. AVRAAM

    A-ha!!!!Vin sacalii!!!Ca sa inlocuiasaca “kaziolii”,sa fugaresca magarii si sa sperie boii si berbecii!!!Ar trebui intaii sacalii sa fugareasca “PETUHUL” albastru!E necesar sacalii sa sperie nitel maimutele “galbene”,crocodilii “verzi” si viteii “rosii” cu hienele “portocalii”.Dar cainele ZDG nu poate “stapini” aceste animale?Doar cinele lup ZDG e cu OMUL?

  3. ion

    Lupii ăștia mi-au stricat toate planurile si am paguba in ciuperci – am evitat sa intru in codru. Si teama mi-i ca deja nu vom mai scapă de lupi in viitor. Știți de ce? Pana acum coborând din munți spre câmpie întâlneau un obstacol la Prut, acum gardul de sarma nu mai este si am putea sa ne pomenim la fel ca locuitorii Brașovului care iarna au surpriza de a-i întâlni pe ursi sau lupi cotrobăind in lăzile cu gunoi. Puneți mărarul la loc, ba nu – puneți gardul la animale la loc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *