Igor Dodon devine Mitropolitul Stelei Roşii

De curând, la Chişinău, va fi creat un nou cult religios, Biserica Crucii Roşii, cu oficiu patriarhal la Moscova. Biserica va avea aceleaşi simboluri religioase, icoane, sfinţi ca şi Biserica Ortodoxă Rusă, doar că, în loc de cruce, locaşurile sfinte vor fi încununate de Crucea Roşie Sovietică (cu 5 colţuri).

Decizia a fost luată la Moscova, după ce au existat mai multe discuţii privind efortul incomensurabil al liderului politic Dodon de a uni doctrina ateistă socialistă cu cea religioasă, ortodoxă. Dodon a participat la nenumărate acţiuni bisericeşti cu steaua roşie, ducând icoane, cărând preoţi, vorbindu-le oamenilor de prin biserici despre importanţa votării stelei roşii. Pentru mulţi cetăţeni a devenit deja un obicei de a-şi face cruce la simbolul stelei roşii, de a se închina şi a săruta cu pietate steaua lui Dodon.

Totuşi, în cercurile înalte ortodoxe, au apărut disensiuni şi certuri cu privire la amestecarea simbolului necurat al comunismului şi socialismului cu semnele lui Iisus Hristos. După mai multe discuţii sinodale, şefii ortodoxiei de la Moscova au ajuns la concluzia că Igor Dodon face un lucru util atunci când are bani: reprezintă Moscova la fel de bine atât cu crucea şi icoana, cât şi cu steaua roşie socialistă. Astfel, nu ar fi bine ca acesta să se dezică de una sau alta, căci la moldoveni prinde bine anume această combinaţie.

Astfel, după lungi dezbateri s-a decis să fie înfiinţată o nouă Patriarhie, cu sediul în altarul Patriarhiei Ruse, dar cu însemne combinate. Biserica Stelei Roşii a lui Dodon va avea altar cu icoane pe care vor fi pictaţi înaintaşi ai socialismului sovietic. Iar în loc de cruci, atât pe turla locaşului de cult, cât şi pe pereţi, vor fi instalate steluţie roşii. De asemenea, noii credincioşi ai noului cult vor primi steluţe roşii de prins la piept.

Recent, Mitropolitul Dodon a fost în Georgia, participând la Congresul Mondial al Familiilor. El a mers la Tbilisi însoţit de către colegul său de ideologie pro-rusă, Iurie Roşca. Ambii bărbaţi politici de la Chişinău au mărşăluit prin centrul oraşului Tbilisi, purtând pancarte pro-familie. Iurie Roşca (în foto, lângă Dodon) a participat, probabil, la acest înalt for al familiei, ca un promotor al familiilor divorţate.rosc

Igor Dodon a scris câteva postări pe Facebook cu privire la participarea sa la Congres. În postarea sa în limba rusă şi în limba română – a îndemnat lumea să protesteze împotriva comunităţii LGBT, iar în postarea sa în limba engleză – nu a zis nimic de minorităţile sexuale, ci a vorbit ca un tolerant european, despre necesitatea de a susţine familiile numeroase, despre unitatea bisericilor şi a religiilor pentru susţinerea familiilor nevoiaşe, despre necesitatea de a creşte numărul de locuri în grădiniţele de copii. Mitropolitul Dodon are mesaje diferite, pentru că aşa îi este audienţa: în Rusia şi în Republica Moldova el se hrăneşte cu ura antieuropeană, iar atunci când merge în UE, şi merge încolo de câte ori are ocazia, el se hrăneşte din susţinerea europenilor, care respectă drepturile tuturor.

Biblia noii sale Biserici va fi scrisă de Dodon anume în această cheie: primul om al Bisericii Stelei Roşii va fi salvat nu de o Arcă a lui Noe, ci de două luntri.

Biserica va avea o capelă şi în incinta Parlamentului R.Moldova, chiar lângă tribuna centrală, unde credincioşii socialişti se vor putea închina la steaua roşie înainte de fiecare sesiune.

Marian Şura-Mura
! Acest text este un pamflet şi trebuie citit ca atare

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. George

    Da, am mai citit știrea aceasta: Dodon a devenit metropolitul Moldovei, iar rahat Usatâi – papa de la Bălți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *