Igor Dodon, alungat din partid din cauza ZdG

453-dodonIgor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din R.Moldova, este acuzat de autoritarism, ignorarea opiniilor colegilor de partid, generarea unor scandaluri interminabile, corupţie politică, concedierea persoanelor incomode din partid. Într-o scrisoare publică, scrisă de colegii de partid, lui Dodon i se incriminează că criticile lui Voronin şi investigaţiile ZdG la adresa sa au ruinat ratingul partidului, doar 0,6% din populaţie având acum îcredere în această formaţiune.

“Liderii şi activişti ai organizaţiilor teritoriale de partid din UTA Găgăuzia, raioanele Glodeni, Cahul, Cantemir, Anenii Noi, liderii şi activişti ai principalelor organizasţii primare de partid ale PSRM din raioanele Drochia, Edineţ, Rîşcani, Sîngerei, Floreşti, Hînceşti, Cimişlia, Ialoveni, precum şi liderii şi activiştii unor organizaţii primare de partid ale PSRM din mun. Chişinău şi Bălţi, dar şi din raioanele Briceni şi Nisporeni care au susţinut crearea în cadrul partidului a platformei socialiste “Patria- Родина” se adreseză către dvs., dl I.Dodon, cu cererea de a părăsi partidul, dat fiind faptul că conducerea dvs. autoritară cu ignorarea altor opinii decît a dvs., exprimată inclusiv de activiştii organizaţiilor teritoriale de partid, metodele de lucru, de multe ori bazate pe ambiţiile dvs., ci nu pe interesele partidului, timp de doi ani au dus la scindarea în cadrul partidului şi la crearea la 29 mai 2013 a platformei “Patria- Родина”.

Autoritatea Partidului socialiştilor se asociază cu autoritatea conducătorului, iar dvs. vă înecaţi în scandalurile interminabile, revelaţiile şi procedurile judiciare, ceea ce duce la scăderea autorităţii partidului. Dvs. nu posedaţi calităţi necesare pentru a fi liderul Partidului socialist, care are propria sa istorie, tradiţii democratice şi imaginea unei formaţiuni a oamenilor cumsecade. Partidul condus de un lider cu un imidj scandalos nu poate să aibă nicio perspectivă politică. Dl I.Dodon! Declaraţiile şi publicaţiile ex-preşedintelui Republicii Moldova, dl Vladimir Voronin, şi ale antreprenorului R.Usatîi, care vă acuză de corupţie politică, precum şi investigaţia jurnalistică a «Ziarului de Gardă», care pun la îndoială corectitudinea achiziţionarii de către dvs. a bunurilor imobiliare de lux, au condus la faptul că pe parcursul anului 2013 ratingul partidului a scăzut de câteva ori: de la 1,7% -1,8% la 0,4% -0,6%. Noi, membrii PSRM, suntem nevoiţi să ne adresăm către dvs. prin intermediul mass-mediei, dat fiind faptul că toate apelurile noastre anterioare cu privire la starea reală de lucruri în partid şi numeroasele încălcări ale Statutului şi ale regulamentelor interne au fost ignorate sau respinse prin răspunsuri formale. Solicitanţii şi persoanele care n-au fost de acord cu dvs. au fost suspendate de la munca de partid, birourile au fost închise, persoanele dezagreabile liderului de partid au fost concediate.Astfel de lucruri nu pot fi tolerate. Dl I.Dodon, faceţi un pas curajos, părăsiţi partidul. Acest fapt îi va întoarce autoritatea şi încrederea alegătorilor.

Din partea platformei socialiste “Patria- Родина”, coordonatorii:

Gagauz Fiodor, Gorodinskii Alexei, Crîlov Valentin”


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Constantin

    Partidula asta de doi bani, finantat de bani kremliovskie ma face sa rad 😀

  2. Vasile

    Comunistul a dorit sa schimbe din acest partid un nou partid gen PCRM ca sa faca o continuitate a prostiei acestora! e clar ca nu i reuseste caci e incopetent total!

  3. H.Paunu

    Nu numai Dodon,dar tot adunatura voastra so Rusiei i-ivinist-socialista trebuie imprastiata! RUSIEI acum i-i in c…de voi EA are acum de indopat cu bani,gazetc o cogemite UCRAINA!stringeti-va unditele si frecati-o “din gara”!