Horoscopul vesel

Berbec

Pentru relaţiile consacrate, luna decembrie 2011 nu este prea comodă. Persoana de alături poate să emită pretenţii deranjante sau tu poţi avea de la ea aşteptări prea mari.

Relaţia poate cunoaşte turbulenţe interne sau poate fi supusă unui stres exterior, cum ar fi cel indus de urmărirea realizării unor obiective comune greu de atins.

Indiferent cum, atmosfera este încărcată în primele două decade de decembrie 2011 şi, chiar dacă reuşeşti să eviţi conjuncturile conflictuale, cu siguranţă te alegi cu frustrări. Ai, însă, două consolări: 1) sunt avantajate flirtul şi noile iubiri, libere de constrângeri; 2) viaţa în doi se relaxează în ultima decadă de decembrie 2011.

Taur

Începe să adie un vânt fierbinte şi ameţitor: vântul pasiunii. Pregăteşte-te fie pentru o revigorare a vieţii intime în cadrul relaţiei pe care o ai (dacă ai una), fie pentru o nouă iubire sau alte peripeţii amoroase! Totul poate deveni foarte trepidant, dar să nu pierzi din vedere că este posibil ca, pentru nişte luni de zile de-acum înainte, multe dintre acţiunile tale să aibă la bază motivaţii legate de puternice impulsuri erotice care, hrănite de entuziasmul lui Jupiter aflat în Taur, te pot împinge la acţiuni riscante. Partea a doua a lunii decembrie 2011 este mai favorabilă decât prima.

Gemeni

În decembrie 2011, Soarele luminează casa cuplului, punând în prim-plan relaţia şi partenerul, aducând anumite accentuări şi clarificări. Mercur este încă retrograd în prima parte a lunii decembrie, aşa încât poate să mai genereze unele neînţelegeri sau desincronizări. Situaţiile se limpezesc, iar dinamica afectivă reintră în ritm firesc după ce Mercur îşi reia mersul direct, pe data de 14. Decembrie 2011 nu este o lună prea lejeră în plan sentimental, dar poate aduce evenimente cu semnificaţie şi îşi poate releva înţelesuri importante. Este posibil să te reintâlneşti cu o persoană care a însemnat ceva în trecutul tău.

Rac

Este o lună importantă, dar nu neapărat armonioasă. Te poţi aştepta la episoade intense, la complicaţii sau oprelişti. Cum nu stă însă întotdeauna în puterea ta să îndrepţi lucrurile pe făgaşul dorit, ţi-ar fi mai de folos o atitudine flexibilă. Momentele de maximă implicare se situează la începutul lunii decembrie 2011 şi în perioada Sărbătorilor. Situaţiile îţi apar în alb şi negru, cauţi absolutul, joci pe mize de genul “totul sau nimic”. Se poate să câştigi. Dar, la fel de bine, te poţi alege cu o înfrângere. A doua decadă din decembrie nu este la fel de intensă, dar poate fi frustrantă. Apar poticneli, obstacole, tu şi perechea vă situaţi în contratimp.

Leu

Cu stăpânul zodie tale, Soarele, în casa iubirii şi a erotismului, este lesne de presupus în ce direcţie ţi se îndreaptă gândurile şi acţiunile. Continuă predispoziţia către flirt şi joc, curiozitatea, deschiderea spre nou, iar dacă se întâmplă să ai parte de unele peripeţii în prima parte de decembrie 2011, în a doua parte a lunii lucrurile decurg preponderent în favoarea ta. Decembrie îndeamnă la noi experimente şi descoperiri în exprimarea sexualităţii, te ajută să-ţi pui în valoare atributele feminităţii, dacă eşti femeie, sau ale masculinităţii, dacă eşti bărbat, să-ţi exersezi priceperea în arta amorului. Sunt indicii că ar exista o legătură între viaţa sentimentală şi cea profesională: poate o idilă cu cineva de la slujbă sau întâlnit în timpul exercitării profesiei.

Fecioară

Decembrie este plină de pasiune şi presărată, probabil, cu destule peripeţii. Venus îţi aduce ocazii propice exprimării sentimentelor şi senzualităţii, numai că uneori este stânjenită în intenţiile ei de aspecte adverse. Prima şi ultima decadă de decembrie 2011 stau sub influenţa conjuncţiilor formate de Venus şi Soare cu Pluto. Efectul plutonian este unul de intensificare: trăirile sunt mai adânci, mai ample, mai puternice, cu reverberaţii erotice deosebite. Totusi, exigenţele tale sunt mari şi există riscul ca în căutarea lui “perfect” să ratezi şansa lui “foarte bine”.

Balanţă

Prea multe nu se schimbă în decembrie comparativ cu luna noiembrie. Persistă aceleaşi două tendinţe oarecum contradictorii. Pe de o parte, continuă interesul pentru nou, inovaţie sau experiment, cu o electrizare masivă a casei cuplului, dar şi cu riscul producerii a câte unui scurt-circuit. Pe de altă parte, se manifestă o tendinţă de retragere într-un univers emoţional închis sau secret, în care se pot trăi deopotrivă stări de încântare, deziluzie sau amărăciune. Dacă în primele două decade par a fi mai importante aspectele care ţin de suflet, în ultima decadă din decembrie se accentuează pornirile erotice, iar iubirea capătă accente mai fizice şi mai dezinhibate.

Scorpion

Uneori, momentele pasionale te surprind fără de veste, cum este posibil să se întâmple în prima decadă din decembrie. Alteori, trebuie să depăşeşti un obstacol, să înfrunţi o adversitate pentru a-ţi împlini sufletul, cum poate fi cazul în a doua decadă. Totul are miez, este profund, plin de sens. Discuţiile, corespondenţa cu persoana dragă, drumurile şi întâlnirile cu conotaţii amoroase sunt purtătoare de semnificaţie. Ai intuiţii bune, simţi cum trebuie să acţionezi pentru a ajunge unde vrei.

Episoadele tensionate îşi pot face apariţia la răstimpuri, dar aceste tensiuni par a fi menite să scoată în relief, să intensifice.

Săgetător

Dragostea şi viaţa în doi capătă o pondere chiar mai mare decât de obicei. Configuraţia astrală te face să te gândeşti mai tot timpul la persoana dragă sau la situaţia în care se află relaţia ta. E posibil ca în prima parte a lui decembrie lucrurile să nu meargă chiar cum îţi doreşti. S-ar putea să ai senzaţia că baţi pasul pe loc, că celălalt nu te înţelege sau că relaţia se află în regres. Nu este o idee fericită să iei decizii relaţionale importante în această perioadă. Dupa 14 decembrie, lucrurile reintră pe făgaşul firesc, se lămuresc, încep să prindă viteză.

Capricorn

Te afli într-una din acele perioade din viaţă în care dragostea îţi apare mai uşor în cale: te caută, o întâmpini cu braţele deschise. Atmosfera amoroasă dăinuie până în vara lui 2012, iar pe fundalul ei se pot suprapune intervale chiar şi mai pline de şanse. Venus îţi amplifică deschiderea către iubire şi îţi pune la dispoziţie instrumentele necesare pentru a o obţine şi a te bucura de ea. Sex-appeal-ul creşte, emani senzualitate, puterea de seducţie este la maximum. Persoana pe care pui ochii nu are nicio şansă să-ţi reziste. Profită, mai ales în primele două decade ale lunii decembrie!

Vărsător

Decembrie este o lună relativ relaxată în plan sentimental. Sunt semne că te vei distra alături de persoana iubită, că veţi socializa mult împreună, că veţi petrece foarte bine alături de prieteni. Un alt scenariu este cel în care tu şi perechea ta vă implicaţi într-un demers comun care are legătură cu un grup mai mare de oameni. Climatul amical se păstrează între voi şi sunteţi în continuare camarazi de muncă şi de şotii. Unul dintre motivele care ar putea să vă tulbure oarecum armonia este de natură materială. Ori sunt probleme care vă dau bătăi de cap amândurora, ori există o divergenţă de păreri cu privire la o chestiune financiară. S-ar putea, între altele, să te deranjeze comportamentul financiar riscant al perechii.

Peşti

Partea bună constă în avântul pasional pe care pari să-l manifeşti în această perioadă. Multe dintre neajunsurile pe care le aduce de obicei Marte se datorează pripelii, încăpăţânării şi subiectivismului. Dacă vei încerca să nu reacţionezi la cald, să judeci lucrurile şi din punctul de vedere al celuilalt şi să nu cauţi să-ţi impui punctul de vedere, va fi bine. În altă ordine de idei, ai grijă cu cine interferezi şi evită situaţiile cu potenţial violent!


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *