Horoscopul vesel

BERBEC

Ăla din Evul Mediu cu care se dărâmau porţile castelelor. Bagă bine în cap chestia asta. Căpos.

Element: focul. Berbecul este dragonul care distruge un ţinut întreg, după care adoarme fericit că a ars câteva orăşele. Dacă nu suporţi căldura, nu te apropia.

Calitate: cardinal. Singurul lucru pe care Berbecul este în stare să îl conducă este un cor de copii de grădiniţă care cântă “Alunelul”. Şi gaşca de indivizi care fluieră pe stradă.

TAUR

Pământul Taurului e mai degrabă un fel de mlaştină plină de copaci bătrâni, acoperiţi cu muşchi. Să te mişti prin mlaştina asta este ca un coşmar în care încerci să mergi, dar nu ajungi niciunde. Luptele în noroi nu sunt pentru cei cu inima slabă.

Calitate: fix. Taurul este definiţia nemişcării. Taurul nu schimbă rutina sau poziţia.

Simbol: boul. Mentalitatea de turmă combinată cu un tomberon de gunoi uman. Căpoşenie. Taur care vede roşu în faţa ochilor vă zice ceva?

GEMENI

Probleme la pătrat. Vorbe cu dublu înţeles. Viaţă dublă. Înşelători. Dublează-ţi plăcerea – şi chinul.

Element: aer. Aerul Gemenilor este ca briza nesuferită de la malul mării care ridică nisipul de pe plajă. Te face să îţi strângi ochii şi să nu poţi să vezi bine ce se întâmplă în jur. Cuvintele dulci ale Gemenilor sunt renumite pentru mai multe lucruri decât sexul la telefon.

Calitate: mutabil. Gemenii sunt echivalentul uman al unei uşi batante. Să jonglezi cu cinci sau şase amante, o nevastă şi două relaţii de lungă durată cere mult talent.

RAC

Care merge îndărăt şi în laterală, adică niciodată drept. Ascuns. Întortocheat. Cu o carapace pe care cu greu poţi să o spargi.

Element: apa. Mai exact spus, apa care se scurge printre nisipuri mişcătoare. Acum e bine şi păsărelele cânta, vă plimbaţi pe o plajă însorită, în secunda următoare te zbaţi să scapi din cleştii lui, care te trag spre o gaură neagră. În care e destul de probabil să îţi petreci restul vieţii. Apa şi oţetul or fi bune purgative, dar au gust oribil.

Calitate: cardinal. Adică e lider, mai exact campionul absolut al şantajului sentimental. Racul este Mama tuturor celorlalte semne.

LEU

Regele junglei, stăpânul regatului. Mâţelor astea le place să îşi ronţăie prada. Cu tact.

Element: focul. Focul leonin este flacăra constantă şi extrem de fierbinte a Soarelui (cam 100.000 de grade Celsius). De la distanţă, încălzeşte. Apropie-te şi te faci friptură. Joacă-te cu focul ăsta şi o să te arzi foarte rău.

Calitate: fix. Leii sunt fixaţi pe părerea foarte bună pe care o au despre persoana lor. Sau sunt fixaţi pe corpul tău asudat, terminat, care cere îndurare.

FECIOARĂ

În visele tale şi în mintea lor. Virgină nepătată pe dinafară şi pervers premiant pe dinăuntru. Nu e absolut niciun secret, nu?

Element: pământul. Pământul Fecioarei e o târlă zdravănă de pământ care o să îţi dea tot ceea ce ai nevoie într-un fel extrem de predictibil, cam ca gazonul. Tunzi iarba, o uzi, o tunzi, o uzi… De asemenea, se ocupă de acumularea unor mari cantităţi de mizerii sufleteşti sub covorul respectabilităţii.

Calitate: mutabil. Stările Fecioarei alternează între pisălog, critic urâcios şi căutător de nod în papură. Straşnic…

BALANŢĂ

Veşnic dezechilibrat, cu talgerele înclinate întotdeauna în favoarea Balanţei. Ceea ce dă o nehotărâre cronică, inclusiv în ceea ce priveşte sexualitatea. Încercarea de a echilibra trei relaţii secrete şi alte câteva aventuri în timp ce plănuieşte nunta anului îi asigură nativului titlul de necontestat de amant duplicitar al secolului.

Element: aer. Aerul balanţei îţi bâzâie non-stop în urechi. Ideea lor de discuţie raţională este că ei vorbesc şi tu asculţi, păstrându-ţi raţiunea.
Pentru ca într-o ureche o să îţi susure apropouri fierbinţi şi în cealaltă o înşiruire a tuturor defectelor pe care le-ai avut vreodată sau nu.

Calitate: cardinal. Adică conducător. Campion absolut în vorbitul pe la spate, umilirea celorlalţi şi fufa perfectă. De asemenea, expertul zodiacului când vine vorba de stricat casele altora.

SCORPION

Ca şi corespondentul său din lumea animalelor, versiunea umană o să se autodistrugă ca să îşi ducă la capăt răzbunarea. Chiar şi să facă dragoste este o bătălie până la moarte.

Element: apa. Apa Scorpionului este veşnic tulbure şi fără fund. Dacă din greşeală ai căzut în ea fără protecţia unei armuri/costum de azbest, o să mai rămână din tine doar scheletul. Aburii fierbinţi pot fi vindecători, relaxanţi şi purificatori. De asemenea, te pot asfixia şi arde.

Calitate: fix. Scorpionii nu iartă, nu uită şi nu dau drumul. Sunt fixaţi pe secrete. Ceea ce vezi e rareori adevărul. Guvernatori: Pluto şi Marte. Adică minte înfierbântată şi suspicioasă. Un obsesiv-compulsiv care te înşală tot timpul cu privire la orice. Marte îţi dă iluzia unei pasiuni fierbinţi, pentru ca apoi Pluto-Distrugătorul să îţi dea un şut unde te doare mai tare, de n-o să te mai ridici de pe jos. Aşa, doar de distracţie.

SĂGETĂTOR

Săgetătorul este vânătorul zodiacului. Vânător de chilipiruri şi prădător sexual. Jumătate animal de pradă. Jumătate om. Pe de-a-ntregul sălbatic.

Element: focul. Focul Arcaşului e o vatră cu tăciuni arzând mocnit. Căldura lui pare plăcută şi binevenită, dar du-te prea aproape şi scânteile care sar s-ar putea să te ardă destul de tare. Oricine este binevenit să se încălzească lângă Săgetător.

Calitate: mutabil. Are o atitudine de uşă batantă faţă de viaţă. Uşa de la dormitor. Săgetătorul nu a întâlnit vreo persoană cu care să nu vrea să se culce.

CAPRICORN

Jumătate capră, jumătate peşte. Un ţap bătrân. Şi alunecos şi rece ca un peşte. O fi dragostea o parte a vieţii, dar animalul ăsta ciudat are drept scop să ajungă în vârful muntelui.

Element: pământul. Emotivitatea comparabilă cu cea a unui bolovan şi ambiţia dură ca granitul sunt materia primă din care e construit psihicul de fier-beton al nativului. E nevoie de daltă şi baros ca să îi sfărâmi carapacea. Pământul Capricornului e ca un munte cu crevase adânci, piscuri ascuţite şi pietroaie în echilibru instabil, printre care Ţapul face slalom cu graţie, în drumul său neabătut spre culme. Nu acelaşi lucru e valabil pentru tine. S-ar putea să te prindă vreo alunecare de teren, care să te facă praf dacă nu ţii pasul cu el.

Calitate: cardinal. Este moartea pasiunii. Numai munca fără pic de distracţie sau preludiu fac din Capricorn un Ţap foarte plicticos.

VĂRSĂTOR

Diluviu. Inundaţie. Mai toarnă un păhărel.

Element: aer. Aerul Vărsătorului e încărcat de electricitate statică şi imprevizibil. Îţi dai seama că vine furtuna, dar nu poţi să ştii când şi cu ce forţă. “Intensitate maximă” e o expresie foarte sexy când nu se referă la fenomene atmosferice scăpate de sub control.

Calitate: fix. Vărsătorul e versiunea umană a tornadei care a dus-o pe Dorothy în ţara Oz. Să încerci să înfrunţi un uragan e foarte periculos şi cu foarte multe tăişuri. Poţi să o faci dacă ai picioarele fixate într-un soclu de ciment sau dacă eşti într-un buncăr.

PEŞTI

Apa Peştilor e neînfrânată. Marea liniştită pare atât de paşnică şi îmbietoare, dar dacă te duci prea în larg, o să descoperi cât e de înşelătoare. Te poţi îneca în marea asta de iubire.

Calitate: mutabil. Peştii nu ştiu niciodată dacă vin sau se duc. Sunt aici şi acum. Dar mâine e posibil să fi plecat (cu pluta).

Simbol: peştii. Alunecoşi ca nişte peşti. Peştele de la cap se-mpute. Piranha. Rechini. O combinaţie între Moby-Dick şi Kraken.

Pavlik Gloabă


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *