HemorAism politic

283-memora-2Recent, în preajma podului care duce spre Circul din Chişinău au apărut două panouri publicitare mari, care stau faţă în faţă. Unul – întâmpină pe cei care pleacă spre circ, altul – îi întâmpină pe cei care vin dinspre (de la) circ.

Deci, dacă aveţi drum pe podul spre circul din Chişinău, ochiul stâng, dacă nu ambii ochi, vă vor fi captivaţi de promisiunea de a trata “hemoroizii”. Asta înseamnă că în acest oraş politizat nu este doar foarte posibil să faci noduli externi în locul cel mai sensibil, de să îţi pierzi şederea binemeritată. E posibil şi să te tratezi de usturimea antişezut, dacă citeşti şi accepţi greşeala gramaticală din panoul cu pricina.

283-memora-1Dacă, însă, te cobori la vale de pe podul dinspre Circ, descoperi dintrun alt panou publicitar că circul politic abia începe, şi e aşa de serios acest circ, că te ustură ca un hemoroid pe un orificiu de gândire. Fostul director SIS te întâmpină tocmai de pe podul lui Dumitru Râşcanu şi te cheamă, în stil SIS, să semnezi, că de nu ţara ta ortodoxă îţi va arăta de unde răsare lucoarea.

Aşa că, odată lecuit de hemoraism, bietul cetăţean se pomeneşte iar cu usturimea gâdilându-i simţurile, şi iar tre să facă sucitura să o ia pe pod spre tratarea maladiei. Apoi iar tre să coboare de pe pod la vale. Un fel de business sunt ţi aceste panouri, depinde cum le plasezi.

Hemora Sodomita

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *