Guvernanţi îmbolnăviţi de maşina statului

Nu a reuşit noul spital privat din Chişinău să taie panglica la deschidere, că bolnavii cu maşini de la Guvern au şi bătut cărarea la uşa nouă.

Este dreptul sacru al fiecărui cetăţean al R.Moldova să se adreseze la orice medic doreşte, inclusiv la cei din clinici private, însă nu e dreptul oricui să meargă cu maşina statului la spitalul privat.

Gestionarul maşinii RMA 106 are o sferinţă: fără maşina statului niciun pas, cu atât mai mult la clinica privată, cu atât mai mult – în afara orelor de lucru, cum s-ar spune la postul TV al lui Plahotniuc – “Seara târziu”.

Folosirea maşinilor de serviciu în scop personal e o boală gravă a tuturor Guvernelor din R.Moldova. La Guvernele comuniste Tarlev 1 şi II şi Grecianîi -0 această boală luase proporţii dramatice, când nici măcar vicepremierul de atunci Victor Stepaniuc nu folosea firma sa de transport privat ca să ajungă pe ici-colea.

Parcă s-au mai făcut unele tratamente de “democratizare” la AIE-1 şi AIE-2, dar se pare că e o boală fără leac. Dacă priveşti atent, zăreşti maşinile de stat nu numai seara târziu dar şi la miezul nopţii devreme prin diferite zone absolut separate de actul guvernării: pe la magazine de aur, pe la hoteluri de lux, pe la florării, pe la pieţe, pe la construcţii private. Uneori, în aceste limuzine nici nu miroase a demnitar de stat, căci e plin de parfum de soţie de ministru, sau miroase a picior de porc cumpărat de soacra ministrului de la piaţă, sau miroase chiar a dolari căraţi cu geanta de cine ştie ce infractori pentru cine ştie ce servicii acordate de guvernant. Deseori miroase a copii de demnitari cu tot cu învăţătoarel lor.

Marţi, de exemplu, maşina RMP 006 l-a transportat pe un tânăr student la ASEM. Credeţi că era copilul unui invalid cu venituri reduse sau al unei mame cu mulţi copii care, după ce plăteşte contractul la ASEM nu mai are nici de abonament la troleibuz? Asta e, că de averea statului toţi trebuie să se folosească în mod egal.
Iată de ce, redacţia “Circ în TramVA!” propune o soluţie benefică şi împăciuitoare pentru boala de folosire a transportului de serviciu pentru scopuri personale:

REGISTRUL TRANSPORTULUI EXPLOATAT DE STAT ÎN SCOP PRIVAT

— grădiniţele, şcolile, universităţile, magazinele de lux, Piaţa Centrală, cazinourile, pieţele de flori, menageriile, parfumeriile, cluburile de noapte, firmele private de tot felul,  să plaseze la porţi un registru electronic cu buton roşu în biroul Primministrului şi la Transparency International.

— Prim-ministrul va asigura reţinerea din salariu a cheltuielilor de transport de stat pentru socri, verişori, amante şi business privat, iar Transparency – transparenţa şi publicarea tuturor datelor.

— A nu se instala asemenea registre la casa de nebuni şi în bibliotecile publice.

Dorina VORNICEL


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. BASarab

    LAS-CAI GHINI !!!ASAI IN DEMOCRATIE.
    SI MAI CU SEAMA CIND NU ESTE RASPUNDERE PENTRU
    FAPTE.

  2. duke

    Ce virsta au invatatoarele copiilor de demnitari? Demult imi caut asa un job.Ma gindesc sa aplic deja,ca si buzunarele deacum tin de trecut,ca banii demul sau terminat.Am inteles ca demnitarii au mare grija de invatatoare.Unele chiar sau facut si cu palate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *