Gunoiul din spatele uşii PCRM

296-circ-gunoiVă aduceţi aminte cum fosta guvernare comunistă a inaugurat cu mult fast în Anul Tineretului centrul republican pentru copii şi tineret “Artico” în centrul Chişinăului? (da, exact, e centrul cela din zona Kenford, care este vizibil de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, între UPS “Ion Creangă” şi Ambasada Federaţia Ruse). Lucrurile de abia acum încep să iasă la iveală, iar “gunoiul ascuns după uşă” de către PCRM începe să miroase urât.

Blocul a fost reparat în grabă. Deşi aspectul său exterior este unul grandios, un tavan din interiorul clădirii este îngălbenit din cauza umezelii. Sistemul de încălzire a blocului nici nu a fost finalizat. Mai sunt necesare câteva milioane de lei ca să fie instalat utilajul de încălzire.

În spatele clădirii cu piramida în față sunt și alte blocuri, care sunt într-o situație dezastruoasă. Unele dintre ele au fost privatizate suspect în perioada guvernării comuniste la un preț de nimic.

Deși în martie 2009 Consiliul Europei s-a arătat interesat să asiste Republica Moldova pentru dezvoltarea “Artico”, cu posibila susținere și din partea Germaniei, fosta guvernare comunistă nici n-a răspuns măcar mesajului partenerilor europeni.

Strategia “ascunderii gunoiului după ușă” a fost aplicată de către PCRM și alte cazuri. N-am interesul să acuz fosta guvernare fără motive. E important doar să se cunoască situația reală. Ne putem aminti și felul în care comuniștii au speculat “Anul Tineretului” în interes electoral. Invit cititorii să transmită linkul acestui articol și prietenilor de pe rețelele sociale ca să se cunoască strategia aplicată de guvernarea PCRM în domeniul tineret.

Acum, actualul Guvern pro-european identifică surse financiare pentru reparația acestui centru și reia discuția cu partenerii europeni pentru dezvoltarea centrului “Artico”.

Tudordarie.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *