Grup de iniţiativă: Victimele violurilor politice cer castrare chimică pentru toţi violatorii

429-voroninDupă ce, acum câteva zile, Procuratura Generală a remis mai multe comunicate de presă în care se vorbea, în note optimiste, despre succesul înregistrat de instituţiile de drept în procesul de aplicare a castrării chimice a violatorilor, un grup de iniţiativă, constituit la Chişinău, a decis să ceară extinderea aplicării acestei pedepse asupra tuturor violatorilor, inclusiv a celor din sfera politică. “E grav să violezi un copil, dar tot atât de grav şi periculos e să violezi nişte bătrâni sau persoane de oricare alte vârste”, se spune într-un comunicat de presă, lansat de acest grup de iniţiativă.

Se pare că oamenii care cer extinderea acestei dure pedepse au dreptatea lor atunci când spun că numărul violatorilor din politică ar fi mult mai mare decât al celor depistaţi şi pedepsiţi de instanţele noastre de drept. “Procuratura Generală anunţă că, după modificările operate în iunie 2012 în legislaţia procesual-penală, instanţele de judecată au pronunţat deja cinci sentinţe de condamnare cu aplicarea măsurii de siguranţă – castrarea chimică. Deci, într-un an s-a decis ca această măsură de “siguranţă” să fie aplicată în raport cu cinci persoane. Legat de politicieni, care îi violează zilnic pe cetăţeni, numărul ar putea fi mult mai mare, iar justiţia, dacă ar ţine cont de aceste revendicări ale grupului de iniţiativă, ar putea obţine succese incontestabile”, spune Gafton Murgu, reprezentant al cetăţenilor anti-viol politic.

Opinia acestuia e completată de cea a Capelei Carp, o femeie de 47 de ani, din sectorul Ciocana. Aceasta susţine că, deoarece, de ani de zile, fără să-şi dea seama, este violată de clasa noastră politică, nu mai reuşeşte să se angajeze undeva în câmpul muncii, să le poarte de grijă copiilor săi, să gospodărească sau să călătorească. “Din cauza acestor violatori, mereu sunt supraocupată. Pierd timpul cu “preludiul” lor, apoi cu mesajele lor, prin care încearcă să mă convingă cât de buni sunt… Apoi, trebuie să le ascult planurile de a face împreună o casă mai bună, apoi, o grămadă de zile le pierd ca să înţeleg că, şi de data asta, am fost, pur şi simplu, violată. Nimic mai mult. Prin ce se deosebesc ei, politicienii, de alţi violatori, dacă procedează exact ca aceia, iar suferinţa noastră, a victimelor violurilor politice, e la fel de mare. Poate chiar mai grea, deoarece victimele pedofililor beneficiază de reabilitare, pe când noi, cei violaţi de politicieni, rămânem doar cu nişte promisiuni absurde, despre care, deseori, prea târziu ne dăm seama că sunt nişte minciuni adevărate”, argumentează Capela Carp.

Comunicatul grupului de iniţiativă a fost remis spre difuzare instituţiilor media, dar şi instituţiilor statului, cu remarca: “Trimitem acest mesaj, deşi suntem convinşi că nimeni, niciodată, nu ne va răspunde la el”.

Elodia Albu


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *