Grija bunelului Voronin pentru nepotul Voronin

«Dacă vrei să ai o copilărie fără griji în R. Moldova, să mergi la şcoala cea mai bună, să ai bani de buzunar fără să-i numeri, să te distrezi în voie, să vezi lumea pe contul statului şi să ai funcţii în stat, fără să te bage cineva la concurs, trebuie să fii copil sau nepot de preşedinte sau prim-ministru»
(din mesajul unui cititor ZdG, care s-a recomandat «badea Ilie»).

Despre Voronin-bunelul s-au auzit multe. Şi mai multe nu s-au auzit încă. Puţini sunt cei care au ştiut, de pildă, că, pe lângă nepoata Katiuşa, pe care bunelul Voronin (preşedinte pe atunci) a făcut-o milionară la momentul în care ea a absolvit şcoala, mai are şi un nepot, Alexei, tot de la feciorul Oleg, despre care nu s-a auzit nimic, deşi bunelul Volodea a avut grijă să-i dea funcţii, din care trebuia să se audă măcar ceva-ceva despre dânsul. Dar nu s-a auzit. Unii zic că bunelul a ascuns acest lucru de ochii lumii, ca să nu fie acuzat de nepotism, alţii spun că Alexei nu a prea strălucit pe unde a fost. «Tribuna» scrie că nepotul Alexei (Voronin), imediat după absolvirea liceului de limbă rusă “A. Puşkin”, din Chişinău (liceu pe care l-a absolvit şi Katiuşa), a plecat la studii în străinătate. Cică a studiat mai întâi la Universitatea Webster, după care la “John Hopkins” – ambele din SUA. La prima a studiat relaţiile internaţionale şi filozofia (anii 2001-2004), la cea de-a doua a învăţat la ştiinţe politice şi istorie. Proaspătul absolvent se întoarce în 2005 acasă şi bunelul îi oferă loc, pentru câteva luni, la Palat, în oficiul preşedintelui, adică, alături şi aproape de sine. Din toamna 2005 până în primăvara 2006, tot bunelul îi face loc la Centrul Internaţional de bursieri “Wodroow Wilson” din Washington. Nu stă mult, din martie până în septembrie, după care (cine altul decât bunelul) îl trimite la Beijing, la Ambasada R. Moldova din China, în calitate de prim-secretar, iar ulterior în calitate de consilier la aceeaşi Ambasadă. Din iulie 2009, Alexei Voronin este ridicat în rang la funcţia de şef al Misiunii diplomatice a R. Moldova în China, însă la Chişinău bunelul şi partidul lui bunelul pierd puterea şi, din octombrie 2009, cariera diplomatică a nepotului se încheie. Alexei părăseşte China şi trece în Italia, iar după Italia se stabileşte în Grecia, unde lucrează în calitate de consultant într-o companie străină. Vedeţi cum e viaţa asta? Dar dacă rămânea bunelul «mare», aşa cum era – preşedinte? E-e-e-e-i, dacă râmânea bunelul, cred că rămânea şi nepotul în diplomaţie şi azi poate că era şi ministru de Externe… Poate da, dar poate nu. Că nici bunelul nu credea că o să ajungă unde este. Dar a ajuns. Şi aşa-i trebuie.

A scris Antinepotistu


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Pavel Cojocaru

  Bunelul – la duba
  Fiul deposedat de tot ce a furat si reintors inapoi in buget,
  nepotii – “davai do svidania”
  (deposedati de castelele si bunurile cumparate din banii furati)

 2. vera

  Cat n-ar fi grija lui Voronin de mare, Legea ar trebui sa fie respectata, dar nu inlaturata, din motivul, ca el are imunitate!

  In caz contrar si altii ca el cu imunitate vor proceda la fel si atunci, ce se intimpla: nici judecatorul nu va mai avea nevoie de respectarea legii, fiind salariat la majorat, nici deputatul nu va mai avea interes de acest stat: toti vor trai cu scopul de a dobindi cistig, pe cai ilegale ca Vorinin, numai sa le fie bine lor si la rudele lor…

  La noi, in RM n-are cine cere socoteala cinovnicilor publici de diferit rang, pentru incalcarea legii, fiindca incepind de la capul acestui stat si pina la opinca mai toti se “infrupta” din coruptie..!

  Unii divorteaza, sa fie gata de orice, sa nu se gaseasca, ca au acumulat averi, peste masura,ca au practicat coruptia!

  In care “siberii de gheata” mai trebuie du-si hotii si banditii acestui stat, cand unii procuriri si judecatori i-au mita, practica prostitutia: cer favoruri sexuale ..?
  Cine sa-i mai judece pe hoti,daca virusii coruptiei ca o molie le impedica mintile, sa gandeasca dupa lege, dar nu dupa volumul “buzunarului”?
  Voronin cu banii furati si imunitatea neluata i-si apara interesele meschine, realizate in viata, si “scuipa” pe toti, care incearca sa “deznoade nodul”, numindu-i cu cele mai murdare cuvinte, pe care le stie, jignind, discriminand,avertizand, provocand tineretul rusofon,impreuna cu partidul sau la actiuni nepermise de Lege!
  Statul si poporul nu se poate ispavi cu hotii sai, fiindca Legea este violata…tot de ei!

  Unde-i dreptatea si grija de Lege: la popa care jurnalistii batjocoreste sau la crucea cea colbaita, intraiurea – pe drum instala ca sa fie de enoriasi,care presa ataca, in ras luata?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *