Godea doarme în Parlament

După ce a părăsit Partidul Liberal Democrat din Moldova, se vede că Mihai Godea nu prea are linişte. Nici nopţile nu mai sunt aceleaşi, iar de somn nici nu poate fi vorba. Îl chinuie gânduri, ori de răzbunare, ori de regret.

Cert este că somnul se lipeşte de el doar când este în şedinţa Parlamentului. Aici există o explicaţie: posibil că atunci când îl vede pe  fostul său şef, Vlad Filat, gândurile se mai domolesc şi somnul îl cuprinde pe neprins de veste. Aşa că la ultima şedinţă, Godea a stat cu gura căscată tot timpul. Nu se uita la Filat, însă energia premierului îl cuprindea şi, de emoţie, pe Mihăiţă îl dobora somnul. Enervat de neputinţa corpului său şi de faptul că ar fi putut fi dat de gol, Godea s-a ridicat şi a mers puşcă la tribună. “Voi fi energic şi insistent”, spuse deputatul pribeag, căscând îndelung în faţa deputaţilor, fără abţinere. “Voi continua fără întrerupere toate proiectele”, mai reuşi să spună Mişu şi abia de se târî până la scaunul din piele naturală pentru a se prăbuşi într-un somn adânc. Unii dintre colegi nu s-au arătat indignaţi de această boală somnoroasă, deoarece asta arată că ne înscriem cu succes în tiparul modern şi european al unui deputat.

De fapt, în toate parlamentele din Europa se practică aşa activitate în cadrul şedinţei, însă pentru aşa deputaţi există Gardă Specială Antisomn, care îi ia pe sus şi îi duce într-un loc separat, unde aceştia pot să se refacă din plin şi să-şi petreacă liniştiţi siesta legislativă. Presupunem că pe lista de proiecte de lege a lui Mihăiţă, următoarul, în regim de urgenţă, va fi introducerea regimului de somn de câteva ore pentru deputaţi, în camere separate, ca să nu se pomenească Vladimir Nicolaevici că doarme la picioarele Zinaidei Greceanîi. Se vehiculează ideea că PCRM ar fi gata să susţină proiectul de lege, însă ei nu sunt de acord cu somnul comun. Adică nu vor cu hurta, vor să doarmă pe rând la şedinţele parlamentului. Mihaiţă, jos pălăria, cum s-ar spune! Sau mai bine – sus perna!


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *