Ghimpu, Dodon, bidoanele şi Donciu

Mihai Ghimpu este categoric împotriva propunerii socialistului Igor Dodon de a federaliza R. Moldova. Mai mult, acesta este sigur că niciunul dintre colegii săi de Alianţă nu va susţine această idee. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni de la EuroTV.

“Dodon poate federaliza doar bidoanele, atât de pe malul stâng cât şi cel drept, mai mult nimic”, a spus Mihai Ghimpu. De asemenea, liderul PL este sigur că cetăţenii “nu îşi vor lega piatra de gât” pentru federalizare.”Constituţia arată clar, schimbarea se poate face prin referendum. Nu cred eu că cetăţenii îşi vor lega piatra de gât pentru federalizare. Nici Filat, nici Lupu nu vor susţine aşa ceva”, a declarat Ghimpu.

Amintim că marţi, 4 decembrie, liderul PSRM, Igor Dodon, a propus federalizarea R. Moldova ca un plan pentru soluţionarea conflictului transnistrean.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Mihai Ghimpu a recunoscut că a greşit un pic cu candidatura lui Anatolie Donciu la funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale de Integritate (CNI). “Accept că au fost unele scăpări la propunerea noastră. Dar, am vorbit cu multă lume care-l cunoaşte şi au spus că e un om cinstit, profesionist. Ce a scos presa la iveală nu totul este corect. Încă nimeni nu a demonstrat că el nu-i curat”, a menţionat liderul liberal.

În cele din urmă, liberalul i-a dat un ultimatum lui Anatolie Donciu. “Îi dăm 100 de zile, dacă nu va face ce trebuie, înseamnă că va pleca. Din punct de vedere al profesionalismului şi că e cinstit nu am dubii, faptul că am nimerit într-o situaţie… un pic de comandă… e adevărat”, a conchis politicianul.

www.epresa. md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Maria

    Cu Donciu ai facut- o di oaie, dle Gimpu! Am votat Pl, dar m- ati dezamăgit in multe cazuri.
    A ramas tare putin timp pt a va recapata încrederea. PL a fost votat de romanii cei mai constienti si patrioti adevarati. Pazea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *