Gardurile alcoolicilor din Rusia

283-alcoolVestea despre faptul că vinurile moldoveneşti sunt folosite la vopsirea gardurilor în Federaţia Rusă a  făcut înconjurul lumii. Toată presa de pe glob, din India până în Argentina şi din Australia până în Norvegia, a lansat această idee foarte utilă în condiţii de criză ecologică globală.

Titlurile răsar pe primele pagini ale ziarelor virtuale şi tipărite şi ocupă părţile centrale ale ecranelor TV: O soluţie naturistă! Vopsirea gardurilor cu suc de struguri fermentat! Viitorul construcţiilor ecologice! Nu doar gardurile, ci şi casele! Nu doar casele, ci şi pereţii! Nu doar pereţii, ci şi paturile!

Experţii economici din întreaga lume încearcă să construiască planuri de business şi marketing, despre utilizarea sucurilor din fructe, pomuşoare şi chiar din legume. “Un suc nefermentat poate duce la înmulţirea unor bacterii, dar vinurile fermentate conţin un anumit procent de alcool, care asigură dezinfectarea pe cale naturală a spaţiilor vopsite. Este igienic, ecologic şi nu prea costisitor. Planeta va fi salvată de coloranţi şi vopsele chimice,” a declarat pentru Global Times of  Business expertul în coloranţi naturali Mark Blackwine.

În grabă, Ghenadi Onişcenko, directorul “Rosspotrebnadzor”, încearcă să îşi patenteze invenţia, care i-a sărit din greşeală din propria gură cum sare un râgâit din gâtlejul unui om care a cinstit… alcool. Între timp, în Rusia, a apărut organizaţia neguvernamentală Rossalkogolipozor. Această asociaţie a supraconsumatorilor de alcool din Rusia a declarat că deţine drepturile de autor asupra unei metode noi de vopsire instantanee a gardurilor, pereţilor şi chiar a paturilor cu vin, fără a utiliza pulverizatoare, perii, găleţi şi alte ustensile. Ei spun că după o căldare de vin băută, orice alcoolic caută un gard. Unii găsesc pereţii, iar alţii – o fac direct în pat.

Foto: alcogolizm.ru


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. AVRAAM

  pt.mara@cstel.Am preluat aceasta de pe situl guvernului rus:Делегация из Кишинева во главе с министром сельского хозяйства прибывает в Москву на следующей неделе.

  Молдавский “десант” возглавит глава Минсельхоза и пищевой промышленности Валерий Косарчук – он постарается разрешить проблему с поставками молдавского вина на российский рынок.

  Инициативу в организации этого визита проявили “конструктивные силы в правящей элите Молдавии”, как охарактеризовал их главный санитарный врач России Геннадий Онищенко, попросив не путать эти силы с правительством республики.—Deci am o intrebare,sdaca citiţi atent e spus ca “desantul” in Rusia e condus de Cosarciuc,şi in fine se termina articolul cu ceia ca in Rusia au venit “oameni sănatoşi” sa rezolve acest litigiu,nu de incurcat cu Guvernul RM,cum inţelegeţi asta?Dar va rog-cu nume cu fapte şi probe,făra lozinca Unire Romaia!

 2. European

  Avraame, tu alta treba n-ai? Du-te si cinsteste o votka cu deadea al tau varonin si lasa-te de murdarirea forumurilor cu tampenii!

 3. mara

  care altà treabà ar avea un “politruk”? sà batà apa in piuà si sà abureascà lumea.ti-as mai spune incà o datà ce as face cu statisticile astea ale tale de valoare primordialà,dar zdg nu-mi posteazà mesajul,cà a ràmas pe gànduri la indicatiile lui “a.pàunescu”.zdg,n-ai postat replica,nu am dreptul la ea,dat cà eram vizat direct? nu te aranjeazà termenii,ii cenzurezi,dar mesajul ràmàne.nu inteleg,iti convine mai mult miorlàiala,pupàceala,ipocrizia,cai verzi,sau un gànd,un continut sànàtos (fàrà expresii,de acord)? sau mesajul nu era sànàtos? sau nu existà un pact r.-m. din care reiese,cà eu sunt pe pàmàntul stràmosilor mei,sunt la mine acasà.de ce m-ar trimite oricare bolnàvior nu stiu pe unde,de ce sà nu-l trimit eu la inceputuri? aveam dreptul la replicà.adicà si ghimpu ar trebui sà-si facà valiza,cà àsta ii era mesajul,ideea,firul rosu,atàt cà nu l-a numit,cà lasii nu se bagà acolo,unde simt cà-i bàja.sau nici tu nu-i sustii decretul? o paginà de opinii ar trebui sà fie si un rezumat,mai ales cà esti de gardà,o idee cam cum si cu cine schimbàm sau miscàm carul ca sà nu mai avem un muruianu in capul mesei sau un tren pe linie moartà.investigare inseamnà si rezultat,iar rezultat zero.nu e o replicà,stiu cà nu-i “pàinea” ta.cu asta vreau sà spun,cà nu-s premize si n-o sà le avem,dacà tot ne tinem de miorlàit,pupàcit,lingusit si de fàcut ochi dulci prin unghere.lucrurilor li se spune pe nume tare si ràspicat si cu un pumn in masà,dacà e nevoie,pentru cei,care se fac morti in popusoi.asta a fàcut ghimpu,finalmente,fàrà sà se milogeascà cu zàmbet ipocrit,a spus lucrurilor pe nume:nu romània are tancuri in moldova.deja se vede si rezultatul,pentru cà-s la mine acasà,nu m-am dus cu tancul pe fàtarea nimànui.nu mi-ai acceptat mesajul,poate si tu te simti mai sigur cu tancurile in coaste,de aia cu cenzura stai bine,nu la toti.cenzurà inseamnà comunism.s-apoi nu cred cà mass-media din moldova e mai umanistà sau mai cumsecade ca cea din romània,urma “indicatiilor” se simte incà.

 4. taranca

  Excelent! Cata realitate pura!in aceasta parodie e atata adevar!ati nimerit in tinta,draga autor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *