Fenomenul turnătoriei în politica moldovenească

Arta de a turna în politica moldovenească este foarte subtilă. Aparent se pare că deputatul Corman toarnă apă la moara ministrului Lazăr, dar în esenţă, fenomenul e mult mai profund. Dacă analizăm în imaginea alăturată gestul în care arătătorul parlamentarului atinge inelarul ministrului, dar şi modul în care fiecare dintre ei poziţionează degetul mic, filozofia turnătoriei devine limpede ca apa.

Se ştie că Ministerul Economiei este mereu însetat de bani, proiecte, iniţiative. Însă ministrul Lazăr se pare că a găsit soluţia secetei financiare din R.Moldova: să-şi umple paharul cu mâna altuia. Uneori nu reuşeşte nici să dea din degetul mic, că apa bunelor intenţii curge abundent în cupa sa.

“Nu- l arunca pe cel însetat în mijlocul unui ocean cu apă dulce”, spune proverbul, dar mai înţelept decât proverbul e contractul democraţilor cu firma de apă minerală “Borsec”. Livrările de apă minerală fiind făcute la timp, edilii Partidului Democart ştiu un lucru – deputaţii şi miniştrii lor mai au o singură suferinţă: setea de muncă şi de adevăr.  Chiar dacă uneori se toarnă unii pe alţii prin diverse cancelarii sau îşi toarnă mai mult decât apă – toate sunt gesturi de PR.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. vera

  Gesturile PR

  PR acestui stat
  Stau in a lor cresle
  Ca un animal in lat,
  Lasat, linga iesle,
  Rugumand, neincetat,
  Din cele alese,
  Ca apoi, – insetati,
  S-astepte,
  Sa le toarne,
  Cineva, mai indesat,
  Ca apoi sa doarma,-
  “Insetati” de adevar
  Si de munca “chioara”..!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *