Episcopul Marchel îi uneşte pe Timofti, Lupu, Filat şi Ghimpu

424-filat-lupu-timoftiVlad Filat, Marian Lupu şi Nicolae Timofti ar putea avea acces interzis în bisericile din R. Moldova. Cel puţin asta cere Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, care este supărat că demnitarii au promovat şi au susţinut Legea privind asigurarea egalităţii. Acesta propune ca niciun preot să nu-i primească pe cei trei în biserică. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei au spus, pentru un post TV, că iau în calcul această posibilitate. Ei au precizat că doleanţa Episcopului va fi discutată la Sinodul Bisericii.

“Nu vă doresc să nimeriţi în lista excomunicaţilor, pentru că aceste liste vor fi atârnate pe uşile de la intrarea în biserici, ca să ştie lumea aceste persoane. Cel excomunicat nu este nici botezat, nici cununat, nici spovedit, nici împărtăşit şi chiar nici înmormântat după randuiala bisericii”, a menţionat Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel.

Consilierii celor trei politicieni au intrat în panică. S-au gândit că, deşi nu mai au nevoie să fie botezaţi, cununaţi, spovediţi, şi chiar nici împărtăşiţi, faptul că nu vor putea merge la biserică le-ar strica imaginea. Astfel, consilierii s-au telefonat între ei, s-au întâlnit la o bere şi au pus la cale un plan uragan pentru a opri nedreptatea care-i paşte pe şefii lor. I-au anunţat despre intenţiile lor şi pe cei trei lideri, care şi-au dat acordul să-şi unească forţele în lupta contra lui Marchel. Pentru că este adept al comuniştilor, sursele noastre ne-au spus că la această luptă s-ar putea să adere şi liderul PL, Mihai Ghimpu. Astfel, Marchel, deşi nu şi-a dorit, practic a reunit AIE.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. BiancaT

  Episcopul Marchel nu este Dumnezeu ca sa judece actiunile vreunei persoane. In biserica are voie sa intre oricine crede in Dumnezeu . Duumnezeu este cel care ne judeca! Chiar nu sunt de acord cu acest episcop.

 2. IonelaG

  Chiar si mari criminali care au savarsit omoruri au voie sa intre in biserica ca sa-si ispaseasca pacatele// Acest episcop nu are dreptate!

 3. maria

  episcopii(gen Marchel) mai bine să analizeze,oare de ce credincioşii lor pleacă în masă către alte culte religioase,oare nu e vina lor,oare comportamentul lor nu lasă de dorit?Asta trebuie să-i frămînte întîi de toate!!

 4. vera

  RANDUIALA si DISCRIMINARE
  in stil duhovnicesc

  Prin valea plangerii cu totii
  Mereu trecut-au si tot trec,
  Alesii nostri – imparatii
  Moldova care carmuiesc.

  Ca-n rai li-i traiul de bogat,
  De dumnezeu sau departat,
  Tot adunand, averi si bani
  Cu totii azi – milionari,

  Au acceptat legi pamantesti;
  Gheii – respectati de verzi,
  Crestinii asta au respins,
  Si-au scris pe usa:INTERZIS!

  Cum sa-ntelegem,oare:
  Religii – cu dumnezei,
  State – cu guverne,
  Oamenii – cu obicei,

  Nu-i discriminare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *