Ed. Baghirov face glume cu moartea

Postul de radio “Eho Moskvî” va cere Comitetului de Anchetă şi Procuraturii Generale a Federaţiei Ruse deschiderea unui dosar penal pe numele controversatului scriitor şi blogger rus, Eduard Baghirov. Ultimul ar fi ameninţat cu moartea o jurnalistă de la «Eho Moskvî», Iulia Latînina, scrie Unimedia, cu referire la echo.msk.ru.

Într-un  mesaj de pe reţeaua de socializare Twitter, Baghirov s-a arătat indignat de faptul că Latînina ar difuza, în emisiunile sale de la «Exo Moskvî», informaţii despre el, care “nu ar corespunde realităţii”. “Ce să fac cu ea? Poate să comand să fie împuşcată la scara blocului, ca şi Politkovskaia?”, s-a întrebat Baghirov. Între timp, văzând că mesajul său a provocat mai multe reacţii dure în reţea, bloggerul a încercat să se dezvinovăţească, spunând că ameninţarea sa nu a fost decât o glumă. “Oare aţi crezut la modul serios că sunt capabil să comand omorul lui Latînina?”, a replicat Baghirov.

Administraţia Postului refuză să trateze declaraţia lui Baghirov drept glumă, ţinând cont de existenţa, în Rusia, a unei parctici frecvente de lichidare a jurnaliştilor incomozi «la comandă». Redactorul-şef de la «Eho Moskvî», Alexei Venediktov consideră declaraţiile lui Baghirov o ameninţare directă la adresa jurnalistei şi a anunţat public că va cere examinarea cazului de către  organele de anchetă din Moscova.

PS. Eduard Baghirov a devenit cunoscut la Chişinău, în urma evenimentelor din 7 Aprilie, 2009. Acesta s-a aflat mai multe luni în arest, fiind suspectat de organizarea violenţelor şi vandalizarea edificiilor Parlamentului şi Preşedinţiei R. Moldova în ziua şi seara de 7 aprilie.  Ulterior, în condiţii suspecte, acesta a evadat din R. Moldova şi se află la Moscova. Dosarul în cazul Baghirov, însă, nu a fost scos de pe rol.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. EXTREMA DREAPTA RM

    Cum sa nu faca glume, daca in spatele lui sunt serviciile KBG ruse, care uzurpeaza puterea statului in FR.

  2. AVRAAM

    Care evadat bre??? Din RM spre Ucraina prin toate posturile vamale ale Transnistriei trec africanii,afganezii,asiatii etc.Acolo nu este nicio frontiera!!!Cu 100 lei fara careva acte ajungi la Odesa in 2 ore.La granicerii transnistreni taxa e o pacika de tigari! P.S.Intrebare catre Filat si Lupu: Domnilor,daca dinspre Tiraspol nu avem vama si frontiera e goala,apoi de care politie de frontiera si graniceri mai are nevoie RM???De ce la frontiera cu ROMANIA avem graniceri cu Kalasnikov si caini dresati,si dinspre Tiraspol doar colibe din carton cu vamesi permanent corupti si in stare avansata de ebrietate?????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *