Dumitru Diacov: “Voronin trebuie să ne întoarcă datoria din 2005”

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov, declară că, în 2005, când R. Moldova s-a confruntat cu o criză politică în legătură cu faptul că nu se reuşea alegerea şefului statului, “Occidentul l-a susţinut foarte activ pe Voronin”.

Atunci, fracţiunile PD şi PPCD şi-au dat voturile în Parlament pentru comunistul Vladimir Voronin, în calitate de şef al statului.

“Se dorea stabilitate şi o guvernare normală. După alegeri, dl Băsescu a trimis două delegaţii la PD, ca să ne convingă să-l votăm pe Voronin. Nu-mi pare rău pentru acel vot. Acum Voronin trebuie să ne întoarcă datoria din 2005”, a declarat Dumitru Diacov într-un interviu acordat ziarului “Timpul de dimineaţă”.

Întrebat dacă ar fi posibilă formarea unei coaliţii PCRM-PD, Diacov a spus “aşa nu ne ajung voturi”.

“Ideal ar fi ca preşedintele să fie votat de 101 deputaţi. Dar de ce să nu demonstrăm lumii întregi că, după 20 de ani de independenţă, suntem capabili să găsim un compromis? Lumea ne arată deja cu degetul la tâmplă”, a mai spus Diacov.

Precizăm în context că, în Moldova, criza politică, generată de imposibilitatea alegerii şefului statului durează de mai bine de doi ani. PCRM, formaţiune politică de opoziţie în Parlament, refuză să-l voteze pe Marian Lupu, liderul democraţilor şi candidatul coaliţiei de guvernare, la funcţia de preşedinte. Comuniştii insistă asupra faptului că preşedintele trebuie să fie o persoană apolitică.

După hotnews.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

6 comentarii

  1. elijah№1

    PCRM isi asigura de pe acum disparitia de pe scena politica. Prin actiunile sale si lipsa dialogului cu celelalte partide parlamentare comunistii vor pierde masiv din voturi, chiar cu riscul de a deveni partid extraparlamentar.

  2. dacul

    Am facut niste comentarii pe saitul PCRM desigur nefavorabile lor si nici macar nu s-au sinchisit sa le citeasca nimeni si dupa o luna abia le-au sters.Concluzie :NIMENI NU CITESTE ZIARUL LOR —NICI MACAR MEMBRII LO DE PARTID–care se pare ca sunt cativa.

  3. Eugeniu

    Corect vorbeste Diacov. Datoriile trebuie intoarse. Si formula de alegere cu 101 voturi ar demonstra coeziunea si forta unei natiuni. asadar E TIMPUL sa alegem presedintele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *