Droguri pentru poligraf

Noua reformă la CCCEC, ultima din şirul lung de reforme, cere abilităţi speciale de la noii angajaţi, şi anume – abilităţi de fină manipulare a poligrafului.

Potrivit noii strategii de angajare la combaterea corupţiei, noii colaboratori trebuie să iasă bine la testul cu poligraful. Pentru asta nu e neapărat necesar ca cei care vor trece cu brio testul să fie curaţi ca lacrima, fapt care ar putea afecta activităţile de răfuieli politice în perioada anchetelor CCCEC. Există şi metode care pot “ameţi” poligraful, astfel încât acesta să arate că omul n-a spus nicio minciună, chiar dacă de facto a spus mai multe.

“Amăgirea”poligrafului se va face prin sesiuni de training în baza istoriilor de succes înregisztrate anterior în instituţiile de stat din R.Moldova. Astfel, în topul celei mai reuşite cacealme poligrafice persistă cazul verificării la “antiminciună” de la  Centrul pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane (CCTFU). Cu câţiva ani în urmă, Ambasada SUA a dotat CCTFU cu toate cele necesare combaterii traficului de fiinţe umane, condiţionând ca angajaţii instituţiei să fie testaţi la poligraf, pentru ca să nu ajungă printre viitorii angajaţi ai centrului în cauză tocmai persoane cu epoleţi implicate în trafic de femei.

Operaţia “ameţirea poligrafului” a reuşit cu succes atunci, fiind ghidată de unul dintre cei mai versaţi ex-poliţişti, în acest moment – acuzat pe un dosar anume de trafic de fiinţe umane. Ex-poliţistul a făcut rost pentru angajaţii necesari de la CCTFU de medicamente necesare, care, servite înainte de interviul la poligraf, fac să te comporţi ca cel mai onest cetăţean, în timp ce minţi de îngheaţă apele. Astfel, poligraful a dat undă verde unui număr de “prieteni” ai traficanţilor de fiinţe umane, iar planul de dosare pe cauzele de trafic de fiinţe umane era completat pe seama unor babe chioare sau femei analfabete.

În prezent, câteva sute de angajaţi ai CCCEC adună bani petru “drogul antipoligraf”. Cei care vor plăti mai bine au şanse mai mari. Iar cei care pot plăti mai bine sunt cei care au adunat mai mulţi bani în perioada în care la CCCEC nu exista poligraf.

Poli GRAF


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. vic

    ca sa dovedesti ca esti cinstit e necesar sa nu treci poligraful vom calca pe grabla de mai multe ori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *