Dodon tradiţionalistul

În contextul discuţiilor despre tradiţionalişti şi netradiţionalişti, despre discriminaţi şi nedisciminaţi,  unul dintre frunatţii PCRM, potenţial candidat pentru Primăria Chişinău, a declarat într-un interviu pentru cumatrie.md: “Eu sunt un tradiţionalist de felul meu…”

Ce-i drept, el a mai precizat că respectă obiceiurile şi canoanele, «pentru că ele reprezintă pilonul dăinuirii unui popor».

Potrivit lui Dodon, „tradiţiile moldoveneşti sunt nu doar frumoase, dar şi foarte înţelepte, deoarece contribuie la apropierea oamenilor, la înrudirea lor». El mai spune că prin tradiţii, «o comunitate se transformă în familie extinsă, devine mai prietenoasă». Dodon apreciază în mod special relaţia dintre nani şi fini.

În continuare, ex-premierul Dodon spune că el personal cunoaşte oameni care au obţinut posturi datorită relaţiilor de rudenie. Potrivit lui Dodon, “cumătrismul nu e atât un motiv al succesului, cât o consecinţă a acestuia». El atenţionează: “Să nu uităm că deseori se cumătresc oameni care au deja un anumit statut. Deci se întâmplă că s-au ales de cumătri, pentru că îşi apreciază reciproc valoarea. Nu faptul că sunt cumătri i-a avantajat, ci faptul că au valoare i-a făcut să se cumătrească. Lucrurile trebuie privite şi din acest punct de vedere».

Dodon nu a precizat cine anume i-au devenit cumătri şi cine l-au luat pe el de cumătru, oricum, însă, pasărea pre limba ei piere…

Minodora CUMĂTRIŢĂ


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Jhon

    StraniuVlada, este umilitor petrnu un barbat votul din milă . Sper că n-o să faci prostia caracterisctică femeilor. Este ca și cum te-ai căsători din milă. Deoarece e un baiat bun, oleac prostuț dar are sentimente bune și este ateet de jalnic cand se uită cu ochii lui de miel ceți doresc să alegi een viață un bărbat partener destoinic, nu un terci fără de ouă, să-l chinui tu pe el și el pe tine. Orcum vei divorță. Mai bine mai devreme deceet mai teerziu.Imaginea lui Dodon mi se pare destoinică. Este un familist. Un profesionist eemplinit. N-are antecedente sau aluzii de corupție deși a fost pe posturi din cele mai eenalte een stat. Și cel mai important: cum altfel putem eencuraja schimbarea și modernizarea een PCRM?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *