Dodon a înroşit Orheiul

274-dodonDe Ziua Tricolorului, drapel naţional al R. Moldova, tânărul membru al PCRM, Igor Dodon, însoţit de un grup de simpatizanţi de-ai săi, s-a deplasat spre Orhei, cu drapele roşii în mâini.

Sursele care ne-au comunicat despre această deplasare roşie nu au putut preciza dacă grupul de oameni a ajuns la Orhei pe jos sau cu automobile parlamentare. Cert e că cei veniţi de la Chişinău, dar şi câţiva localnici, s-au adunat în centrul oraşului, scandând lozinci anti-democrate.

Unii mâncau seminţe de floarea soarelui, pe care, se zice, parlamentarul le-a împărţit “la ceai”. Ionel Ticu, când a terminat de scuipat seminţele, s-a dus la Dodon să ceară de mâncare. Acesta i-a ordonat să mai strige câteva lozinci anti-democratice, promiţându-i că după asta îi va da şi de mâncare. Martori oculari spun că Dodon i-ar fi curăţit de pe reverul hainei câteva coji de răsărită, scuipate de Ionel pe parcursul mitingului. Când a auzit această promisiune, stupidă, în opinia sa, Ionel Ticu s-a retras din ochii lui Dodon şi, din greaşeală sau cu bună ştire, a început să strige “Jos comuniştii!”. Dodon, care nu a înţeles ce se întâmplă cu Ionel, i-a spus unui însoţitor să se ducă repede, să mai ia o punguţă de răsărită şi să i-o dea lui Ionel, cât cei din jur nu i-au preluat mesajul.

Ionel e şmecher. El a prins firul şi a refuzat punga cu răsărită, strigând în continuare “Jos comuniştii”. Însoţitorul lui Dodon nu mai ştia ce să facă, s-a apropiat de şefu’ să-i explice care-i socoteala. “Ionel a fost cu Roşca şi întotdeauna era luat să strige “Jos comuniştii”. El s-a antrenat mai mulţi ani, iar acum, când i se face foame, strigă fără oprire”, i-a spus funcţionarul local lui Dodon. Pentru că era ocupat cu mitingul, având şi un drapel sovietic în mâini, Dodon i-a spus funcţionarului local să-l sune imediat pe Roşca şi să-l roage să-l tempereze pe Ionel.

Sursa Circ în TramVai nu a reuşit să afle ce a urmat, pentru că, între timp, Ionel reuşise să molipsească alţi flămânzi de mesajul “Jos comuniştii”. Toţi şedeau în centrul Orheiului, cu drapele roşii în mâini, răcnind într-un glas “Jos comuniştii”. Într-un moment, pe Dodon începu să-l deranjeze la linguriţă. A luat un pachet de seminţe. Să-şi potolească foamea mai degrabă, cât nu l-a luat şi pe el gura înainte…

Faţa LoculuiPreluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *