Din iad – avocaţii diavolului

278-colaj-popoviciAzi, un judecător care a văzut iadul poliţienesc cu ochii, îşi priveşte cu aceeaşi ochi proaspăta perspectivă de avocat bine aranjat. Vorba e că după ce a fost eliminat din rândurile judecătorilor pentru că a condamnat la închisoare tineri bătuţi şi maltrataţi, a decis să se reprofileze imediat ca să menţină în preajma aceloraşi tineri, în cadrul aceloraşi instanţe judiciare, dar acum – în calitatea sa de avocat.

Mare e grădina raiului justiţiar din R.Moldova. Acolo au loc toate poamele hăţişurilor juridice: judecători din iad, procurori din spelunci, poliţişti necuraţi şi, desigur, cum fără ei – avocaţii diavolului. Şi tabaciok, şi vile, şi limuzine – da, da, ca la Ivan Turbincă, numai că invers – Creangă îi plasa în iad, dar la noi – în poarta raiului financiar.

Bine că câinii turbaţi ai presei independente mai zumzăie când trece câte un justiţiar din tagma judecătorilor în cea a nejudecătorilor, şi apoi mai schelălăieşte câteun minut când toţi aceştia se restabilesc în funcţie.

Acum, toţi torţionarii din iadul drepturilor omului din Moldova aşteaptă de fapt Marea Restabilire în Funcţie. Da, da. Toţi aşteaptă realegerea lui Vladimir Voronin în poziţia triplă de preşedinte al Moldovei pe viaţa (sa a întregii Moldove), după care mulţi greşiţi ai sistemului se vor restabili în funcţii şi vor face în continuare justiţie cu pumnii, cu picioarele, cu buzunarele, cu mercedesurile. Deocamdată, aşteptăm avocatizarea ne-judecătorilor.

Notă: Judecătorul din imagine nu este cel care va compare azi pentru solicitarea poziţiei de avocat. Judecătorul din imagine încă mi crede că trebuie să poarte mantia de judecător. Reporterii “Circ în TramVai!” vor continua să monitorizeze starea mantiilor din Moldova.

Huidu Găinuşă