De unde va procura Dodon cele 100 de troleibuze?

Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, îi cere fostului său concurent electoral de la ultimele alegeri locale, Igor Dodon, să cumpere o sută de troleibuze noi pentru capitala R. Moldova. Astfel primarul a estimat prejudiciul pe care i l-a cauzat Igor Dodon, lezându-i onoarea, demnitatea şi reputaţia profesională prin răspândirea unor declaraţii false.

Dorin Chirtoacă a cerut acţionarea lui Igor Dodon în judecată pentru că acesta a declarat, în campania electorală din 2011, că Chirtoacă ar fi comis delapidări de fonduri la procurarea celor 102 troleibuze din Belarus. Atunci, candidatul Dodon îşi baza declaraţiile pe nişte presupuse copii din Monitorul Oficial al României. Ulterior, s-a constatat că acele copii nu erau nimic altceva decât nişte falsuri. Până şi Igor Dodon a recunoscut că foştii săi colegi de partid i-au băgat falsurile ca elemente electorale anti-Chirtoacă.

Deşi Dodon a recunoscut, Chirtoacă e decis să nu renunţe la procesul de judecată. În şedinşa de luni, 27 februarie, primarul de Chişinău a solicitat instanţa de judecată să examineze dosarul în regim de urgenţă.

“Dl Dodon a recunoscut că a falsificat Monitorul. Nu rămâne decât să fie pronunţată cât mai curând hotărârea instanţei şi Dodon să cumpere cele 100 de troleibuze pentru capitală”, a menţionat Chirtoacă pentru presă.

Dodon nu a comentat această revendicare a primarului de Chişinău.

Asea FRÂNTU


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

6 comentarii

 1. lauritta

  as spune ca acest articol este de nota 2, nu este adevarat cele mentionate, as aca mai bine ar fi sa se informeze cineva, cit despre Chirtoaca trolebuzele sale nu lucreaza sunt d eunika folosinta

 2. vasea

  pt.lauritta.
  Imi pare ca-i fi tu de-o unica folosinta…
  S-apoi nu ti-a cerut nimeni opinia care-i nota articolului.E scris pt lume inteligenta,nu pt cei ca Dodon…

 3. matasaru2004

  observasem ca Dodon e Dodon dar nu chiar intratat de Dodon ca sa comita un asa fals stupid de nare margine !

 4. vera

  Ce-mi place mie la I.Dodon, ca d-lui i-si recunoaste pasatele sale, dar nu stiu, cum se raspleteste pentru ele,la concret!

 5. Petru

  Petru
  Falsificarea copiilor din MO al Romaniei este o procedura specifica stilului PCRM. Comunistii n-au avut, nu au si nici nu vor avea vreo data alta armaleta politica decat minciuna. Amintiti-va cine au fost parintii lor ideologici si cum au dus de capastru popoare intregi. Pe urma, dupa ce au pus mina pe putere, le-au tinut in frau cum au vrut, iar pe cei mai curajosi, i-au exterminat fizic. Un lucru este evident. Atit timp cat nu vor fi luate masuri de pedeapsa pentru cele savirsite pe parcursul a 8 ani de zile, cu acheta desfasurata impartial, cu decizia de invinuire si rechizitoriu adunat si transmis instantei de judecata, acesti polpoti vor buimaci mult si bine mintile oamenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *