De ce nu-şi doreşte paşaport diplomatic Zinaida Greceanâi?

O iniţiativă legislativă care prevede ca, pe lângă preşedintele Parlamentului şi şeful statului, prim-miniştrii să beneficieze de paşapoarte diplomatice pe viaţă, a provocat un nou scandal, pe 13 decembrie, în Legislativ.

Cei care se consideră în opoziţie – comuniştii şi socialiştii – au argumentat că doar şefii de stat ar trebui să-şi păstreze paşapoartele diplomatice, pentru că ei sunt preşedinţi pe viaţă. Deşi a avut oponenţi, proiectul de lege a fost aprobat în prima lectură, cu votul deputaţilor AIE.

Ex-premiera Zinaida Greceanâi, deşi ar putea beneficia de un paşaport diplomatic pe viaţă, s-a opus iniţiativei, motivând că ea nu are nevoie de un astfel de paşaport. “Eu călătorec în baza paşaportului albastru. De ce au unii nevoie de paşaport diplomatic? Ca să transporte mai lejer ceva peste hotare? Să fie scutiţi de verificările la care sunt supuşi cetăţenii?”, a argumentat Zinanida Greceanâi.

Iniţiativa legislativă prevede ca secretarul general al Aparatului Preşedintelui R. Moldova, dar şi persoanele care au ocupat funcţia de prim-ministru, să beneficieze de paşapoarte diplomatice.

Anterior, beneficiari de paşapoarte diplomatice pe viaţă au fost persoanele care au deţinut funcţia de preşedinte al R. Moldova şi de preşedinte al Parlamentului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. nic

  Cred ca Greceannii are dreptate, majoritatea celor cu pasapoarte diplomatice le intrebuinteaza pentru altceva de cit sint menite.

 2. Maria

  N- am vazut nimic normal in ceia ce făcea si spunea tov Grecianâi in diferite posturi si situații. După evenimentele din 7 aprilie 2009 , dar mai ales dupa adresarea ei către popor , avertizand ca se vor folosi armele pt apărarea statului, – Zinaida Grecianâi a devenit pt mine o nulitate!
  Dar uite ca pt a-i pune pe birocrati si nulitati pe gânduri trebuie sa-i scoti de a treuca statală, de la putere! am citit in acest articol un adevăr spus de tov Grecianâi : pasapoartelor diplomatice pe viața numai presedintilor de tara!
  Eu cer, insist chiar, ca nu tuturor presedintilor de tara sa li se acorde, ci numai celor care au aparat aceasta tara si interesele poporul !
  Pt care merite sa i se dea pasaport diplomatic pe viața lui Sangheli, Tarlev, si presedintilor de Parlament pe timpil când Sanghel a inglodat Moldova in datorii externe de miliarde ?
  OOO, LUPUSORILOR, FILATILOR, GIMPUSORILOR,- aveți frica măcar de Dumnezeu, dacă de popor ve e in c…r !

 3. vlad

  Pasapoarte diplomatice “PENTRU TOATA MAHALA” e un orgoliu prea mult exagerat. Nu sunt convins ca si TOTI presedintii ar avea nevoie de pasaport diplomatic, deorece UN PRESEDINTE CA LUMEA ar putea oricand obtine vize in cateva ore.

 4. mihai

  DEPORTATA GRECEANII NASCUTA IN SIBERIA ESTE UB CAZ ATIPIC
  MANKURTUL LINGE MANA OCUPANTULUI RUS
  DRAGI BASARABENI LASATI NAIBI RUSA NUMELE RUSESTI RELIGIA RUSA TRECETI LA CELE ROMANESTI
  DE CE MISIN TCACIUC PAMOHOVA NU INVATA ROMANA SI VA RAD IN NAS BA INCA RAD DE LIMBA SI IDENTITATEA VOASTRA
  EU NU INTELEG MOLDOVENII SUNT 80 PROCENTE SI SUNT DIRIJATI DE RUSI CARE SUNT 5 PROCENTE
  VOI BASTINASI LA VOI ACASA SI NOSCALII RUSI ISI BAT JOC DE VOI
  EU VA CONSIDER SI PE VOI VINOVATI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *