De ce ne-o pedepsit Dumnezeu?

284-colaj-pasatDacă nu v-aţi rugat pentru ca proiectul lui Pasat să treacă de Curtea Supremă de Justiţie, v-o pedepsit Cel de Sus şi a dat potop în ţara asta. Se vede că cei mai potrivnici religiei în şcoli au fost cei de pe malul Prutului.

Dacă am fi avut religie în şcoală, nu am fi avut sinistraţi. Dar până să ne dăm cu părerea, dacă vrem sau nu ca preoţii să fie şi profesori, cu părerea s-a dat altcineva. Oamenii nu au mai vorbit, nici pentru, nici contra.

Ciudat că cei care au hotărât să nu fie referendum, nu sunt inundaţi. Când se decidea soarta religiei, apele hotărâseră deja unde să atace. Probabil că ei nu s-au semnat pe lista lui Pasat. Şi rău au făcut, căci acesta le punea o vorbă bună mai sus, la batiuşka, iar acesta – şi mai sus… Atunci digurile nu ar fi cedat. Casele ar fi rămas din lut, pe şesurile Prutului. Iar de Sfântu Petru şi Pavel, creştinii ar fi fost anunţaţi că trăiesc bine, mersi, pentru că au fost de acord.

Noi ne opunem religiei în şcoli şi potopul a venit peste noi, ca o pedeapsă, explica enoriaşilor “spicherul” mitropoliei. Noi nu tindem spre valorile bisericii, spre proiectul lui Pasat. Cine se semnează chiar acum, primeşte o scutire pe trei ani de inundaţii. Colectaţi semnături, s-ar fi auzit din sală. Şi dacă ne semnăm, apele se retrag? întreba un bărbat care o fi înţeles că a rămas fără casa de pe malul Prutului, deoarece s-a opus. Oamenii se indignează. De ce nu au fost anunţaţi mai devreme? Că s-ar fi semnat şi pentru religia în maternităţi, şi în grădiniţe, numai să salveze casele de puhoaiele rebele.

După lungi discuţii, s-ar fi pus la îndoială autenticitatea mesajului. Dar purtătorul de mesaje al Mitropoliei ar fi spus că, recent, a primit o licenţă de activitate chiar de Sus. Şi totul este oficial.

Mai prindeţi loc în lista lui Pasat, ca apa să vă ocolească. Ocazie unică. Detaliile le puteţi afla de la spicherul Mitropoliei.

Miruna Matroana

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *