De ce a fost atacat cu ouă Igor Dodon

Marţi, Igor Dodon a decis să pună nişte condiţii, pentru a înviora viaţa politică din R. Moldova. Într-o conferinţă de presă, desfăşurată pe un fundal roşu-rubiniu, Igor Dodon a vociferat:

1. Noi, socialiştii, nu vom mai participa la niciun fel de negocieri cu AIE, până când va fi numit candidatul lor comun, apartinic, la funcţia de preşedinte. De asemenea, insistăm pe votarea urgentă a datei alegerii preşedintelui.

2. Propunem ca, la toate negocierile cu AIE, cu privire la alegerea preşedintelui, să participe mass-media. Considerăm că ar fi corect şi democratic ca cei din AIE să accepte prezenţa presei, pentru o mai mare transparenţă a procesului de negocieri.

3. Avem temeiul să bănuim că liderii din AIE, sau unii dintre ei, au pornit deja mecanismul declanşării alegerilor anticipate, de aceea, Partidul Socialiştilor va intra în timpul cel mai apropiat în campania pre-electorală, cu un mesaj foarte dur faţă de iresponsabilitatea şi incompetenţa actualei guvernări.

Nemaivăzut, în timpul conferinţei de presă, intitulată “Cerinţele PSRM-ului faţă de partidele AIE, în problema negocierii candidatului la preşedinţie”, un bărbat a aruncat un ou adevărat în direcţia lui Dodon. Atacatorul înarmat cu acel ou l-a chemat pe Dodon “să înceteze făţărnicia” şi l-a numit “Iuda poporului moldovenesc”. Forţat de paza de corp a lui Dodon să părăsească sala, atacatorul a reuşit să spună că este “social-democrat”.

După ce s-a autoidentificat, serviciul de presă al lui Igor Dodon a distribuit un comunicat, exclusiv în limba rusă, în care, într-un limbaj agresiv, identic bombardamentelor cu ouă, se spune că la conferinţa de presă a avut loc “un incident neplăcut, provocat de un tânăr dezechilibrat, care s-a prezentat drept lider al aripii tinere a PSD, condus de Victor Şelin”. În comunicat se mai spune că “acest personaj a aruncat un ou în direcţia tribunei, încercând să suspende conferinţa”.

Chiar un ou de găină ar fi fost în stare să întrerupă un eveniment atât de important, cum ar fi conferinţa de presă a lui Igor Dodon?

“În acest fel, social-democraţii şi-au demonstrat din nou faţa adevărată, sau oul adevărat, care, în această situaţie, e totuna” (“истинное лицо, или яйцо, что в их случае одно и то же”), se mai spune în comunicat, precizându-se că partidul lui Şelin ar fi o formaţiune “a marginalilor şi a brutelor, care a devenit un instrument în mâinile  ideologilor PCRM”.

“Şelin şi Tkaciuk educă echipe-box de tineri, care ulterior sunt utilizaţi în diverse provocări politice”, se mai spune în comunicatul socialiştilor.

Aura GĂINĂ


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. vera

  FAPTA si RASPLATA

  Dodon – “gandonul” lui Voronin
  A fost cu oua atacat…

  El,ce-a furat covoare multe
  Si Maclerul a clonat,
  Amarnic l-a scirbit de tare,
  Cand din partidu-i a plecat;

  Scuipand si cauza lui Lenin,
  Si juramintul ce l-a dat,
  Pentr-un partid mai acatarii,
  Dar..,se amesteca, alt drac;

  La conferinta cea de presa,
  “Iuda poporului…”,l-a botezat,
  Aruncand, in el, cu oua,
  Cand fatarnic ca dictat,

  Mindru a vociferat:
  Trei puncte a indicat,
  Aliant’a criticat,
  Mass-media a invitat;

  Ca-n istorie sa intre,
  Motivind pe-un presedinte,
  Ce Moldova azi nu-l are
  Si GOLANII merg calare…

  Upa! Tupa! Buna-i supa,
  Dodon – tinara aripa
  Limba rusa o aplica,
  Borbind ca si hotul:Vova,

  Care uita ca Moldova
  Are limba si destin,
  Ca ei sunt asemeni;ciuma,
  Ce aduce-n ea mult chin…

  Traiasca oul de gaina,
  Puterea lui de a crapa,
  Mai bine-ar fi:daca poporul,
  In loc de ou,i-ar matura..!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *