De 1 Mai, cerinţele şi ofertele nu s-au întâlnit în PMAN

Confederaţia Sindicatelor, Uniunea Patronatelor şi Guvernul R. Moldova au organizat, de 1 Mai, în premieră după 1991, un miting de amploare în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, cu prilejul Zilei Solidarităţii Internaţionale a Oamenilor Muncii.

Ce au spus oficialii?

Premierul Vlad Filat:

«Să fim uniţi», «Să nu lăsăm pe nimeni să ne dezbine», «Să muncim mai bine ca să avem o viaţă mai bună» (mesaj politic, nimic social).

Valentina Buliga, ministra Muncii şi Protecţiei Sociale:

«Lumea noastră este foarte muncitoare, dar ca să trăim (iţi) mai bine vă îndemn să muncim (iţi) mai bine». «Anul acesta am reuşit, în sfârşit, să majorăm salariile pentru funcţionarii publici (n.red: de la 30 la 60% (?!). Pentru ceilalţi –  când vor fi «lichidate salariile din plic» (la care paşte?).

Oleg Budza, preşedintele Confederaţiei Sindicatelor din RM:

«Nu, muncii la «negru», «Nu salariului în plic», «Nu economiei tenebre» (teoreme «în plic»).

Ce au aşteptat şi au cerut oamenii veniţi la miting? “Locuri de muncă”, “Minim garantat de viaţă”, “Puterea milioanelor, şi nu milionarilor”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *