Cum să câştigi bănci şi să influențezi instituţii

Atacul raider, la care au fost supuse patru bănci comerciale din R. Moldova, anunţat de premierul Vlad Filat, a inspirat imaginaţia bloggerilor.

Un grup de tineri au ţinut să arate cum sunt posibile atacurile de tip raider prin folosirea companiilor off-shore.

În ultima lună, companii off-shore, absolut necunoscute la nivel oficial, acaparează, hrincă după hrincă, piaţa valorilor financiare din R. Moldova. Cum? În 3 paşi globali şi câteva mişcări cu pioni locali.

Întâi, se fabrică o hotărâre arbitrară într-un stat străin. Această hotarâre este recunoscută (ilegal, bineînţeles) într-o instanţă de judecată în R. Moldova. Ea este executată rapid, fără prea multe întrebări. În consecinţă, pachete de acţiuni importante fac rocade. Companii obscure din ţări exotice obţin “dreptatea” în instanţele de judecată cu o viteză greu de imaginat, la la care cetăţenii Moldovei care întreţin acest sistem pot doar să viseze.

După Bloguvern.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *