Cu privire la s(t)imulare

Sărbătoare mare! Cruci pentru merit au căzut în grădina CCCEC. Pe 9 iunie, procurorul general, Valeriu Zubco, l-a decorat pe directorul CCCEC, Viorel Chetraru, cu Crucea “Pentru merit” de clasa I.

Documentul prin care este acordată această distincţie se numeşte „Cu privire la stimulare”. În text se mai spune că Chetraru este stimulat cu prilejul împlinirii vârstei de 9 ani a CCCEC. Ca să nu se înţeleagă cumva că procurorul general a emis de unul singur Ordinul “Cu privire la stimulare”, acesta este însoţit de remarca: “Decorarea directorului Centrului a fost luată de către Consiliul Superior al Procurorilor la propunerea Procurorului general”.

Şi mai departe – document în toată legea! Se spune că Viorel Chetraru va avea Cruce graţie contribuţiei sale meritorii, în calitate de director CCCEC, la dezvoltarea colaborării dintre Procuratură şi Centru.

Viorel Chetraru a mulţumit pentru apreciere şi a dat asigurări că înalta distincţie este o dovadă a unei bune cooperări între cele două instituţii, dar şi un credit de încredere pentru întregul efectiv al CCCEC.

Haideţi acum să ne referim, cel puţin sumar, la colaborarea celor două instituţii. Ştiţi cum are loc aceasta? CCCEC organizează reţinerea unor suspecţi, suspectându-i de corupţie. După reţinere, procurorii anchetează cazul. De obicei, anchetele durează, durează, durează… până când lumea uită de caz. Imediat cum cetăţenii au trecut cazul în lumea uitării, procurorii dau verdictul: din lipsă de probe, urmărirea penală e încetată, adică dosarul nu mai poate fi transmis în instanţa de judecată. Cine poate afirma acum că o astfel de colaborare nu merită un Ordin „Cu privire la stimulare” şi, în final, o CRUCE, la 9 ani de activitate?

Cecilia PISTOLET


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *