Creier de politician: 1000$ bucata

Dacă la ruşi (sovietici) ciuccii erau subiectul anecdotelor de rea faimă, azi, prima linie a topurilor o deţin, tot mai mult, cei din politică. De fapt, şi la sovietici situaţia era identică, numai că despre ciucci puteai spune orice şi oriunde, dar despre «conducătorii partidului» de atunci doar de bine, nimic de rău sau de rău doar între foarte bunii amici şi fără martori. Cu schimbarea timpurilor, s-a schimbat şi situaţia. Azi, chiar ei, politicienii, fac bancuri unul despre altul sau le fac chiar pe cont propriu. Libertate. Transparenţă. Democraţie. Ce mai vorbă.

Ştiaţi, cumva, că medicina de azi este capabilă să facă operaţii pe creier, şi nu doar «trepanaţie», ci chiar transplant? Da, e posibil. Numai că… Există în toată treaba asta un «no», cum zic ruşii. Politicienii, deprinşi să-şi bage nasul peste tot, să controleze tot ce poate fi controlat şi chiar necontrolat şi să scoată bani din toate, au preluat, cică, controlul şi asupra pieţei transplantului de creier. Şi ce credeţi că au făcut? Au pus cel mai mare preţ de cost la creierul de politician. Medicii au interpretat această implicare a politicului în chirurgia transplantului drept abuz. Circulă şi un banc. Cică, un biet om, necăjit că toată lumea îl are de prost, a hotărât într-o bună zi să se adreseze unui chirurg specializat în transplant de organe. Chirurgul l-a primit, i-a arătat mai multe variante de creier, la diferite preţuri, de la 10 până la 1000 USD. S-a uitat omul şi, fiindcă nu a prea înţeles care ar fi deosebirea dintre cel de 10 şi cel de 1000 USD, i-a cerut doctorului să-i explice diferenţa, la care acesta i-a răspuns: cel de 1000 USD este creier de om politic, iar cel de 10 USD este creier de savant şi costă mai puţin pentru că omul de ştiinţă şi-a exploatat creierul la maximum, iar politicianul nu prea a avut nevoie de el şi este ca şi nou. Omul a căzut pe gânduri, după care a cerut doctorului să-i dea o pauză de gândire. Aşa i-a şi zis: «Am nevoie de câteva zile să mă gândesc, că nu ştiu, zău, poate ar fi mai bine să mă fac politician decât să-mi fac operaţie la creier?»

Galina blanca


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. eu

    1000 dolari? cred nimeni nu da nici o ceapa degerata nici pe creierul straveziu al politicienilor,nici pe hoitul lor de 150 kg si totul impreuna sunt de fapt un fel de masa,de pasta gretoasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *