Contrabanda cu ţigări: Cine şi cum o “contabilizează”?

După ce, pe 5 ianuarie, Servicul Vamal al R. Moldova anunţa despre o captură-record de circa 200 000 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de 1 mln. de euro, pe 9 ianuarie, aceeaşi instituţie a difuzat un comunicat de presă potrivit căruia numărul pachetelor confiscate s-ar fi înjumătăţit.

Astfel, Serviciul Vamal a emis un comunicat în care se anunţă că, la finalizarea controlului fizic efectuat de către inspectorii vamali asupra remorcii camionului de model “Scania”, cu numere de înmatriculare poloneze, încărcată cu cu ţigări de contrabandă, s-a constatat cantitatea de 107 300 de pachete de tigări de diferite mărci.

În comunicat se mai spune că Serviciul Vamal examinează şi versiunea potrivit căreia ţigările de contrabandă transportate din Ucraina ar fi contrafăcute, iar mărcile de acciz – falsificate.

O altă noutate vamală e că expertiza preliminară a betonului turnat, deasupra construcţiei în care au fost tăinuite ţigările, indică că acest beton ar fi fost turnat cu cel puţin o lună în urmă, adică până la intrarea autocamionului pe teritoriul R. Moldova.

Potrivit experţilor, noua versiune este menită să demonstreze că ţigările nu au putut fi încărcate şi tăinuite în plita de beton pe teritoriul R. Moldova, adică Chişinăul nu are nimic în comun cu acest lot.

Conform legislaţiei în vigoare, Serviciul Vamal a reţinut întreaga cantitate de ţigări, iar doi şoferi, cetăţeni ai Poloniei, au fost arestaţi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *