Concurs uman pentru boi şi vaci

Vinerea aceasta, în cadrul unui concurs de frumuseţe, vacile de toate vârstele din regiunea transnistreană se vor bate pentru titlul de cea mai frumoasă bovină. Concursul se va desfăşura la ferma de produse lactate din satul Frunze, raionul Slobozia şi va fi jurizat de oameni de ştiinţă din Rusia.

Potrivit organizatorilor concursului, scopul principal al acestei activităţi este de a promova creşterea vitelor cornute mari frumoase. “La eveniment vor fi prezenţi şi oameni de ştiinţă din oraşul rusesc Briansk, unde astfel de concursuri sunt organizate în mod frecvent. Ei vor veni pentru a fi membri ai juriului”, a declarat organizatorul concursului.

Animalele vor fi jurizate după caracteristicile lor exterioare. Se va lua în calcul lăţimea şoldurilor, mărimea ugerului, dar şi capacitatea de rugumare şi cantitatea de deşeuri naturale eleiminate. Vacile vor fi premiate în cadrul a cel puţin patru categorii, iar câştigătoarea va fi încoronată.

Pentru că înmulţirea acestor animale nu se poate face în absenţa masculilor, academicienii ruşi au recomandat şi organizarea unui concurs de frumuseţe pentru boi. Organizatorii au spus că cel mai probabil acesta va avea loc în ajunul sărbătorilor de iarnă, iar până atunci boiii care se consideră frumoşi pot să se înscrie la concurs. N-a fost specificat dacă anunţul se referă şi la cei cu două picioare. Experţii încă nu s-au putut pronunţa despre criteriile după care va fi selectat cel mai chipeş bou.

Vitica RUSCA


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *