Comuniştii&Co pregătesc schimbarea Tricolorului

Imediat cum au sărbătorit ziua de 8 martie, comuniştii au convocat un aşa-zis Congres Civic, care pretinde a deveni o guvernare de alternativă a R. Moldova.

Într-o rezoluţie specială, ei au declarat că “pe parcursul ultimilor doi ani şi jumătate, Alianţa de guvernare, prin activitatea sa distructivă, antisocială şi anticonstituţională, a depăşit limitele bunului-simţ. Lichidarea garanţiilor şi înlesnirilor sociale pentru bugetari, înjosirea şi persecutarea reprezentanţilor structurilor de apărare a ordinii legale, intimidarea opoziţiei politice, hărţuirea legilor şi Constituţiei, favorizarea criminalităţii, înflorirea corupţiei şi a raiderilor, lichidarea planificată a temeliei statalităţii, trădarea la nivel de stat. Pe parcursul ultimilor ani, toate acestea au devenit o practică cotidiană pentru actuala guvernare”, au conchis comuniştii, uitând să facă trimitere la moştenirea pe care chiar ei au lăsat-o actualei guvernări.

Comuniştii le reproşează actualilor guvernaţi “incapacitatea de a conduce ţara, de a respecta legile ei şi anume incapacitatea de a alege preşedintele în termenii prevăzuţi de Constituţie”. Fără a face vreo referire la sutele de absenţe pe care chiar ei le au de la şedinţele Legislativului, comuniştii “au plasat Alianţa în afara legalităţii şi legitimităţii”, explicând că Parlamentul ar trebui dizolvat. Şi la acest alineat comuniştii nu au dat numele dizolvantului, anunţând opinia publică că îl vor anunţa mai târziu, după consultările cu Igor Dodon şi Zinaida Greceanâi.

“Pentru a opune rezistenţă regimului antipopular aflat la guvernare, pentru a opri uzurparea puterii şi distrugerea ţării, poporul Moldovei, partea activă a societăţii civile, împreună cu forţele politice sănătoase, au iniţiat formarea comitetelor locale ale Congresului Civic”, se spune în rezoluţia PCRM, în care sunt punctate şi deciziile de ultimă oră ale formaţiunii:

1. A recomanda fracţiunii PCRM, aflate în opoziţie, să nu participe la procedura ilegală de alegere, de către Parlamentul nelegitim, a Preşedintelui R. Moldova.

2. Toate comitetele raionale şi locale ale Congresului Civic îşi vor intensifica eforturile pentru a opune rezistenţă politicii antisociale a Alianţei, manifestate prin închiderea şcolilor, spitalelor, instituţiilor de protecţie socială, şi pentru a nu permite lichidarea independenţei şi suveranităţii statului Moldovenesc.

3. Comitetele raionale şi locale ale Congresului vor contribui la introducerea în uz şi popularizarea simbolurilor istorice ale Moldovei – drapelului roşu-albastru şi stemei tradiţionale.

4. Cu efortul comun al comitetelor raionale ale Congresului Civic, al comitetelor raionale ale PCRM şi al reprezentanţilor societăţii civile, la 16 martie 2012 va fi organizat Marşul Social republican, care va protesta împotriva tentativei ilegale de desfăşurare a alegerilor preşedintelui, va cere demisia Alianţei uzurpatoare şi dizolvarea Parlamentului nelegitim.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. DACUL

  Statutul partidului comunist.
  1.Se recomanda sa plecam toti comunistii inapoi in rusaia.
  2Toate comitetele raionale antisociale se vor interna in spitalele inchise.
  3.Comitetele locale vor populariza limba noastra stramoseasca cum zicea Grigore Ureche ca de la ROMANI ne tragem si adaug eu si de la daci.
  4.Cu efort comun va transmit un calduros salut:”
  MARS AFARA CU COMUNISTII DIN TARA”.
  si va cere demisia uzurpatoare si suparatoare a PCM neligitim.
  Si acum incolonarea tovarasi si peste Nistru pan la MOSKVA.

 2. 2012-Anul MARII REUNIFICĂRI a Basarabiei cu Ţara Noastră MAMĂ ROMÂNIA

  Lecţii de ROMÂNISM pentru TOVARĂŞUL CioroninKGB:

  Grigore VIERU:
  “Trei culori”

  “Straine pofte ne-au rapit
  Cand via dulce, cand ogorul,
  Dar nimeni nu a izbutit
  Din piept sa smulga Tricolorul.
  Fusese vremea mult prea crunta,
  Si-atat ne-a ars de dansul dorul,
  Ca azi ne strangem si la nunta
  Si la botez cu Tricolorul.
  ***Trei culori si-O SINGURĂ IUBIRE
  ROMÂNEASCĂ,***
  Trei culori si-O SINGURĂ VORBIRE
  ROMÂNEASCĂ!***
  Trei culori si-O SINGURĂ CREDINŢĂ
  ROMÂNEASCĂ,***
  Trei culori si-O SINGURĂ FIINŢĂ
  ROMÂNEASCĂ!***

  Atat de minunat scanteie,
  De crezi ca de pe bolti albastre
  L-a rupt Hristos din curcubeie
  Si l-a dat romanimii noastre.
  E cald sub el ca sub o rana
  Ce-a chinuit Mantuitorul,

  E cald in Tara cea Stefana,
  Ne incalzeste Tricolorul.
  ***Trei culori si-O SINGURĂ IUBIRE
  ROMÂNEASCĂ,***
  Trei culori si-O SINGURĂ VORBIRE
  ROMÂNEASCĂ!***
  Trei culori si-O SINGURĂ CREDINŢĂ
  ROMÂNEASCĂ,***
  Trei culori si-O SINGURĂ FIINŢĂ
  ROMÂNEASCĂ!***”

 3. 2012-Anul MARII REUNIFICĂRI a Basarabiei cu Ţara Noastră MAMĂ ROMÂNIA

  Domnul Moldovei-Dimitrie CANTEMIR
  (n. 26 octombrie 1673 – d. 21 august 1723):

  «Înainte de toate, chiar dacă acest (neam) a fost împărţit în trei ţinuturi de căpetenie, totuşi

  TOŢI SE CHEAMĂ CU ACELAŞI NUME DE ROMÂNI,
  DISPREŢUIND adică dând de-o parte NUMELE DE VALAHI,
  care le-a fost dat de către popoarele barbare.

  Căci ROMÂNII care trăiesc şi astăzi în Transilvania, deasupra fluviului Olt, în ţinutul numit Maramureş,

  nu-şi dau numele de valahi, ci de ROMÂNI (martori îmi sunt toşi locuitorii tuturor naţiilor din Transilvania).

  Cei din Valahia (pe care grecii din vremuri apropiate îi numesc ungrovlahi, iar noi, moldovenii, îi numim munteni – căci au luat în stăpânire mai multe locuri muntoase) îşi dau şi ei la fel numele de ROMÂNI, iar ţării lor de ŢARA ROMÂNEASCĂ, adică în latineşte: TERRA ROMANA.”

  Domnul Moldovei-Dimitrie CANTEMIR
  (n. 26 octombrie 1673 – d. 21 august 1723):

  «Hronicul vechimei a romano-moldo-vlahilor»:

  «neamul moldovenilor, muntenilor, ardelenilor…
  TOŢI cu un nume de obste ROMÂNI SE CHEAMĂ».

  Afirmaţiile acestea nu lasă nici o umbră de îndoială că moldoveanul Dimitrie Cantemir SE CONSIDERA ROMÂN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *