Comuniştii jucăuşi: Bem vin, zakusim cu mere şi stăm la umbra stejarului

Parlamentul a instituit încă o sărbătoare la nivel naţional. Festivalul Naţional al Mărului va fi sărbătorit în ultima sâmbătă şi duminică a lunii septembrie.

Proiectul a fost criticat de Partidul Comuniștilor, care susţine că sunt alte probleme, mult mai importante, decât instituirea unor sărbători ale fructelor. ”Haideţi să ne apucăm de toate fructele. Oglasite ves’ spisok. Consideraţi solidă această propunere? Când AIE o să se apuce de lucru, să soluţioneze problemele oamenilor?”, s-a arătat indignată deputatul PCRM Zinaida Chistruga.

Colegul său de partid Anatolie Zagorodnîi a amintit că deja există Ziua Naţională a Vinului și a declarat că, ţinându-se de această logică, în curând liberal-democratul Valeriu Streleţ o să propună instituirea Zilei Naţionale a Stejarului. ”Avem sărbătoarea vinului, acum – a mărului. Următoarea, intuim că domnul Streleţ o să propună să fie Ziua stejarului și Ziua animalelor. Bem vin, zakusim cu mere și stăm la umbra stejarului”, a glumit comunistul.

Amuzat de situaţie, spicherul Parlamentului, Marian Lupu, a remarcat că ”cei care mănâncă multe mere primesc vitamine și se simt bine”.

Comuniștii au mai propus elaborarea unei liste cu fructe și animale, astfel ca în fiecare zi să fie sărbătoare și roșu în calendar.

“Dar de ce roşu?”, nu a ezitat să mai facă o glumă Lupu.

Festivalul Mărului a fost organizat timp de doi ani de către proprietarii de livezi din raionul Soroca. Guvernul a hotărît să confere evenimentului, care se va desfășura în orașul Soroca, caracter naţional, scrie noi.md.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *