Comuniştii caută secerari şi ciocănari

Încă nu a fost anunţat un concurs, dar acest lucru se poate întâmpla în timpul cel mai apropiat. Vorba e că Voronin şi tot “politbiroul” sunt în căutarea posibililor doritori, care ar vrea să găzduiască în casele lor “icoana comuniştilor” – secera şi ciocanul, pe care Parlamentul a decis să le interzică în R. Moldova de la 1 septembrie. Comuniştii nu au anunţat deocamdată condiţiile posibilului concurs, dar se presupune că acesta va include atât beneficii materiale, cât şi morale. Pe plan moral, “secerarii şi ciocănarii”, vor fi trecuţi în “pomelnicile” PCRM, aşa ca şi la biserici (vedeţi că tot din Biserică se inspiră necuraţii), iar pe plan material, li se vor majora salariile şi pensiile din 2057, când, potrivit unor extrasenşi, apropiaţi PCRM, în Europa va fi construit socialismul dezvoltat, care nu a reuşit să ajungă la dezvoltare până în 1990.

În goană după căutarea adepţilor secerei şi ciocaunului, comuniştii au stabilit săptămâna trecută un nou record politic: 350 de întâlniri cu alegătorii. Au fost cutreierate, potrivit serviciului de presă al PCRM, o treime din localităţile R. Moldova. Dar numai până la Nistru. Comuniştii nu au îndrăznit să încalce “graniţa”. În schimb, s-au plâns dincoace de Nistru, că din toamnă li se va lua secera şi ciocanul şi că pentru ei asta-i sfârşitul lumii. “Nici seceta nu-i aşa de gravă ca interzicerea secerei şi ciocanului” – s-o fi jeluit la Bălţi V. Voronin. “Seceta este trecătoare. Nu a plouat anul acesta, va ploua la anul, dar secera şi ciocanul nu se ia din ploaie”, a continuat Voronin şi a îndemnat toată lumea, pe unde a ajuns, să uite de caniculă, de foame, de frigul de la iarnă, de copii şi de toate relele care sunt şi vor mai fi şi să se gândească la un singur lucru: ce să facă şi cum să facă pentru ca să nu rămână partidul comuniştilor (?!) fără seceră şi ciocan. Că, în rest, viaţa asta nu e decât un fleac.

Aliluia

(www.zdg.md/comenatarii)


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. vera

    Oare n-au strins iscalituri de-ajuns, pentru o noua invazie intru a ocupa cresla acestui stat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *