Comuniştii se contrazic? Nemulţumiţi că “Lupu – candidatul veşnic” se retrage

După ce comuniştii au declarat în repetate rânduri că Marian Lupu este candidatul veşnic al Alianţei, iar AIE nu vrea să accepte o candidatură de compromis, iată că acestora nu le este pe plac nici decizia democratului de a nu mai candida la funcţia de preşedinte.

“Noi considerăm că prin decizia dumneavoastră doriţi să tergiversaţi la nesfârşit alegerea preşedintelui şi să vă menţineţi la guvernare”, a declarat deputatul PCRM, Anatolii Zagorodnâi.

Poziţia comuniștilor se pare că l-a surprins pe Lupu. “Eu gândeam că efectul este invers – ar trebui să vă bucuraţi. PCRM e invitată la dialog. Eu ofer această șansă, de a identifica candidatura de compromis. Așa că la dialog, la muncă!”, a îndemnat Lupu.

În opinia deputatului neafiliat Igor Dodon, comuniștii sunt pierduţi. “Deprinși cu baricadele, ei nu știu cum să procedeze atunci când într-adevăr apare o posibilitate de depășire a crizei politice. Numai cei deprinși cu șmecherii, îi suspectează și pe alţii de șemecherii”, afirmă Dodon.

UNIMEDIA precizează că PCRM a criticat permanent intenţia lui Lupu de a deveni președinte, numindu-l candidat veșnic, care tergiversează depășirea crizei politice. Comuniștii pledează pentru o candidatură de compromis, acceptată de toate formaţiunile parlamentare și pentru reformatarea actualei guvernări.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Codrin Mihaescu

    Eu crec ca e o reactie normala de la acestia. Comunistii singuri nu stiau ce vor. Deviza acestora este revolutia vesnica. N-are importanta contra cui si pentru ce. Acum si-au mai gasit un motiv: se revolta contra retragerii lui Lupu de la alegerile la postl de sef al statului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *