“Colonelul” Krîlov face percheziţii

276-colonelImaginea Poliţiei este grav afectată nu doar de bătăuşii de la 7 aprilie, ci şi de persoane mai aşezate, ca vârstă, cum e şi Oleg Krîlov, fost angajat al MAI.

La 9 mai, după evenimentele oficiale dela Memorialul Eternitate, în uniformă de angajat MAI, cu epoleţi de locotenent-colonel şi cu panglica negru-oranj la piept, Krîlov a intrat într-o cafenea de la intersecţia străzilor Vasile Alecsandri şi Alexandru cel Bun din oraşul Chişinău, să-şi întărească dispoziţia şi starea de sărbătoare cu un pahar de tărie.

La vederea unei femei, Krîlov nu a rezistat ispitei şi a încercat, în fel şi chip, să o „agaţe”, deşi aceasta era în anturajul soţului său şi a unui prieten de familie şi nu i-a dat niciun motiv.

A privit-o, după care a început să o acuze că ea ar fi… hoaţă şi a cerut să o percheziţioneze. Geanta doamnei a fost răsturnată pe o masă din acel local, iar maiorul s-a adâncit în căutări febrile. Printre altele, Krîlov zicea că i-ar fi dispărut un telefon mobil, dar nu a explicat de ce a ajuns să-l caute în geanta unei femei necunoscute.

Nenorocul lui Krîlov a fost nimeni altul decât soţul femeii, care l-a surprins, în imagini foto, în plină acţiune percheziţională.

După care, la Circ în TramVAI am primit următorul mesaj: “Privesc pe camera telefonului mobil cum un poliţist în uniformă de locotenent-colonel (apropo, acum 5 minute consuma vodkă în cafenea, unde am avut nenorocul să intru şi eu cu soţia) percheziţionează geanta soţiei mele. Actiunea a numit-o DOSMOTR. Motivul expus de politist: i-au furat telefonul mobil. Nu cred în dreptate din partea procuraturii-apărătoarei de drept, dar poate cineva cunoaşte persoana care s-a numit Krîlov (legitimaţia nu a prezentat-o din motiv că ar fi lăsat-o în automobil – (înţeleg că se mai urca şi la volan după vodka din cafenea). Anexez pozele. Poate îl cunoaşte cineva”.

Cetăţeanul, totuşi, a depus o cerere la Procuratura Generală şi la MAI, iar Circ în TramVAI a încercat să-l identifice pe poliţist. Serviciul de Presă al MAI ne-a ajutat să identificăm persoana din poze, confirmând că acesta este, într-adevăr, un fost angajat al Unităţii 1001, Oleg Krîlov, eliberat din structurile de Interne în grad de maior. Am fost asiguraţi că investigaţiile MAI nu se încheie aici şi că acestea vor continua pentru a pune punct oricăror alte tentative de denigrare a structurilor de Interne de către cetăţeanul în uniformă de poliţist, Oleg Krîlov.

Circ în TramVAI a încercat să afle cum de s-a întâmplat ca maiorul Krîlov să aibă, totuşi, pe epoleţi două steluţe, arătând, deci, a locotenent-colonel. Ne-a răspuns la aceste întrebări înşuşi Krîlov, care a confirmat, în semivoce, că el nu e locotenent-colonel, ci maior… Acesta, însă, nu a putut preciza care articol al Codului Penal i-a permis să-şi mai agaţe o steluţă pe epoţelii de maior sau care prevedere legală i-a permis, eventual, să îmbrace uniforma altcuiva, pentru “operaţiunea DOSMOTR”.

După cum decurg lucrurile, familia percheziţionată nu va lăsa baltă cele întâmplate. Eventual, vom reveni şi noi…

Vodka Smirnoff

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. EVA TALPA-PAPUC

    ALDE OSTAP-BENDER.UNU AGATA LA UNIFORMA EPOLETI,ALTUL CA EX-COMISARUL ORASULUI BOTNARI FUGE SI LASA LOCUL ACCIDENTULUI,CHETRARU SEFUL CCCEC IESIT SI EL DIN MAI E GATA SA DEA ORICUI LA “BOT”,GUMENITA E DISPONIBIL SA DEA CU PICIOARELE PAN’OMOARA OAMENI NEVINOVATI,PAPUC A FURAT CU VAGOANELE,ETC.INTREBATI-L PE CATAN: CATI POLITISTI CRIMINALI,AFERISTI,PEDOFILI,NARCOMANI,UCIGASI,CONTRABANDISTI,VIOLATORI,BATAUSI,PROXENETISTI,TRAFICANTI,DA KILERI SUNT IN MAI?E TIMPUL REFORMELOR SI REORGANIZARII TOTALE POATE IN MAI?POATE FACE CA FUNCTIILE VACANTE IN MAI SA FIE SUPLINITE DE CADRE CINSTITE ABSOLVENTI TINERI DIN CADRUL ACADEMIEI?CACI 90% DIN EFECTIVUL CENTRAL A MAI SUNT CUMATRI,CUMNATI,GINERI,NANASI,CUSCRI,AMANTE SI AMANTI,FII,FIICE,PRIETENI DE PAHAR S-AU AFACERISTI UNITI PRIN TELURI MESCHINE.SI CINE L-A ADUS PE CATAN DIN NOU MINISTRU?ACEST MINISTRU L-A “PAPAT” PE CEL MAI CINSTIT SI DE TREABA POLITIST DIN ISPORIA MAI,PE GENERALUL BALEXEI.ASA CA ARE SI CATAN PUFUSOR PE BOT…

  2. Petru

    A fost reformă, au fost găsiţi cîţiva care făceau mari probleme imaginii MAI dar au mai rămas din cei care nu se pot astîmpăra, nu pot înţelege că afară e sec.XXI, că nu se mai poate de activat nu metodele pe care le folosesc bandiţii, criminalii,infractorii.Cred că ar fi binevoită formarea imaginii – Poliţist competent,cinstit- remunerat si inaintat să facă carieră, poliţist – corupt,criminal – la dubală. Cetăţeni, locuitori ai R. Moldova nu treceţi cu vederea, nu v-ă temeţi sa reacţionaţi la fărădelegile din partea aşa numiţilor “poliţişti” ai căror loc nu este în rîndurile MAI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *