Clătita nărăvaşă

Marian Lupu, preşedintele interimar al R.Moldova, a minţit atunci când a bolborosit. La sărbătoarea Masleniţei, din gura lui s-a auzit doar “mmmmmm” şi toţi au crezut că Marian Ilici a pus în gură ceva gustos şi prin litera “m” îşi exprimă consideraţiunea şi admiraţia faţă de femeile care au muncit ore întregi pentru a pune în faţa lui o varietate bogată de clătite, cu umpluturi delicioase.

Dar toate au avut o întorsătură neaşteptată. Clătita cu pricina, care s-a atins de buzele preşedintelui, a fost învelită într-un şerveţel de culoare bleu-marin, şi transmisă agentului de pază. Acesta nu a stat mult pe gânduri şi a înlăturat obiectul periculos pentru viaţa lui Lupu. A aruncat clătita după un gard, jos, în zăpadă. Mai rău este că unii au văzut asta şi s-au îngrozit de gestul necurat al lui Lupu. Iaca aşa, clătita i-a jucat festa lui Lupu, căci la anul nu mai primeşte nicio invitaţie la evenimente culinare.

Un alt pericol ar fi participarea la viitoare evenimente, unde Marian va primi doar un şerveţel, ca să se mai şteargă pe la gură. Ceilalţi lideri AIE vor mânca şi porţia lui, fără să se teamă de culorile politice ale umpluturii mâncărurilor. Sau Marian Lupu s-o fi temut că la Masleniţă s-a strecurat vreun comunist şi a umplut clătitele cu piper, nisip sau laxative? Ca să demonstreze că nu-i aşa, el ar trebui să ia o clătită gigant şi să iasă în PMAN, împreună cu Vladimir Nicolaevici. Unul să apuce de un capăt, altul – din celălalt capăt.

Filat să deie startul, iar Ghimpu să fie arbitrul. Cine ajunge primul la jumătate, primeşte postul de preşedinte. La concurs se pot înscrie şi alţi doritori, dar ar trebui şi clătite mai multe. După întâmplarea cu pricina, industria clătitelor s-a cam stopat, având în vedere abuzul preşedintelui interimar comis asupra acestui fel de bucate. Marian Ilici are de rezolvat acum două probleme: ori scapă de fobia clătitelor, umplute de adversarii săi politici, ori include în legea nediscriminării un capitol aparte cu referire la drepturile unei clătite: să fie mirosită, adulmecată, gustată, linsă, rugumată şi înghiţită. Până la Masleniţa viitoare, să înveţi să respecţi toate acestea, Marian Ilici!

Nata BOAGHE

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

  1. AVRAAM

    CONSTANTIN,in prim’plan dom’Lupin este deprins ca clatita sa fie unsa cu unt,sa fie umpluta cu icre negre,hai posibil icre rosii,ori cu carnita frageda de caprioara,posibil carnita de cerb ori mistret,cu sos “Haintz”,cu felii de maracuia si avocado marinate,cu olive spaniole si miez de nisetru.Pai,Costake, e IMPARAT!Nu mamanca el maliga ca iobagii!Ori mananca la NOBIL ori in biroul Presedintiei meniu ales,ca regii!!!!CONSTANTIN,invata un lucru: Acesti “alesi” Lupi,Filati,Skini si Cioare cu sange albastru nu circula cu toleibusul-ci cu MERCEDESUL,nu merg la Piata Centrala dupa cumparaturi,ci in VIP/containere zeci de meniuri gata gatite,nu stau in randuri la supermarkete,nu-si perfecteaza pasapoarte biometrice-pentru ca au diplomatice ei si sotiile cu odraslele acestora,nu achita servicii comunale-caci toti noi le suntem datori firmelo si agentiilor lor,nu consuma ca noi din magazine salam din soie si carton,nu mananca carne braziliana si pulpe amerikane pe steroide,nu beau lapte din praf chinezesc vandut ca natural moldovenesc,n-au polite de asigurare,pentru ca se trateaza in clinici private,nu se imbraca la “gumanitarca”,copiii lor nu merg la licee obisnite,ci la scoli super/puper/VIPer,sotiile lor nu frecventaza saloane de frumusete,pentru ca au acasa o armata de personal “ada-mi,du-te cumpara,fa-mi,si satisface-ma”,ei nu cumpara benzina si motorina ca noi cu 1euro/litrul cu salariul de 50 de litri de benzina pe luna,alde Lupin,Filatov si Vorona cu Skinul nu-si bat capul ce sa manance,ci cum???Da tu vrei ca ei clatite sa manance.Inca bine ca sarmana fata care l-a servit pe Lupin cu clatita in pricina nu sa ales cu dosar penal “tentativa de otravire si sabotaj” a Prezidentului.Intelegi,mai COSTEA???

  2. BORSCUZAMA

    Va amintiti, ca in Antichitate si in Evul Mediu, ba chiar si acum, lichidarea oponentilor se facea prin OTRAVIRE ?
    Deci a fost un gest obisnuit de protocol. Dar e drept, puteau sa puna clatita intr-un pachetel, s-o ia acasa, la expertiza, sau s-o dea la un catel.
    Vivat clatitele de pe Bâc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *