Cine l-a invitat la Chişinău pe feciorul lui Gaddafi?

Deputatul comunist Grigore Petrenco a cerut joi, 3 martie, în cadrul şedinţei în plen a Parlamentului, ca să fie prezentate mai multe informaţii referitoare la vizita neobişnuită a fiului dictatorului libian şi a solicitat prezenţa celor de la Ministerul de Externe şi de la SIS în cadrul Legislativului.

“Cerem să fim informaţi cu cine a discutat fiul lui Gaddafi şi ce s-a discutat. Solicităm să vină în plenul Parlamentului reprezentanţi ai Ministerului de Externe şi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate pentru a ne da răspunsuri la aceste întrebări”, a insistat Grigore Petrenco.

Preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a confirmat prezenţa la Chişinău a fiului lui Gaddafi.

“Este o speculaţie foarte ieftină a colegului deputat. Chiar dacă a fost feciorul lui Gaddafi, a fost atunci când tatăl lui se simţea bine, merci în toate Cancelariile Europene. A fost câteva luni în urmă”, a explicat Diacov. El a refuzat să dea mai multe comentarii referitoare la vizita fiului preşedintelui libian, sau dacă acesta ar fi avut vreo întâlnire de afaceri cu vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui Andrei Popov, viceministru al Afacerilor Externe, pe 19 ianuarie 2011, în R.Moldova a venit cu o rută aeriană dintr-un stat european un cetăţean libian, în baza unei invitaţii perfectate de Biroul pentru Migraţie şi Azil, şi probabil, afirmase Popov,  deputaţii comunişti la el se referă.

Al-Islam Gaddafi, fiul cel mai iubit al dictatorului libian Muammar Gaddafi, a fost la Chişinău pe 19 ianuarie curent, cu un avion de cursă de la Viena. El s-a aflat în R. Moldova doar o singură zi. A participat la un vernisaj organizat de Nicoleta Stati, fiica miliardarului Anatol Stati.

De menţionat că liderul libian, Muammar Gaddafi, este unul dintre cei mai controversaţi lideri ai Africii. În urma alegerilor din februarie 2011, în Libia au început proteste de proporţii, Gaddafi fiind acuzat de falsificare a voturilor şi deţinerea ilegală a puterii de Stat. În lume el este cunoscut ca fiind unul dintre liderii cu cea mai mare perioadă de guvernare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *