Cine a zgâriat pantoful lui Gumeniţă?

292-clounFără dinţi, cu pantoful rupt, cu hainele “parfumate” de ouă clocite şi bătut crunt, cu aşa preţ a apărat Gumeniţă-bătăuşul statalitatea Patriei sale Moldova Comunistă.

Şeful poliţist, cu mari emoţii şi lacrimi nevinovate, a relatat în instanţa judiciară cum şi-a pierdut dinţii, atunci când două ouă i-au nimerit în faţă. “Fără ruşine şi obraz, m-au lovit pe neaşteptate când eram cu gura deschisă”. Continuarea povestirii a fost cam de acelaşi fel: ceilalţi colegi erau schilodiţi şi îngroziţi, nu mai era scăpare pentru noi. Mi-au smuls cravata de nacialnic, vă închipuiţi? Abia salvat din mulţimea turbată, Iacobel a mers la cabinet să-şi facă câteva implanturi dentare. S-a schimbat de haine. A lăsat pantofii găuriţi acasă. Şi-a spus că nu se va mai lăsa călcat în picioare.

Pe înserate, a aşteptat la pândă să vadă răufăcătorii ca să se răzbune. Furia pentru pantoful zgâriat era atât de puternică, încât a decis să răzbune întâi pantoful. Bine că de această dată, pantofii au rezistat. Şi haina. Iar dinţii, bogdaproste, sunt la loc. Desigur că el nu a văzut pe nimeni cum bătea. Acolo bătea doar el.

Toţi îl cred pe cuvânt şi nimeni nu cere măcar un pantof de-a lui, zgârâiat. Măcar o chitanţă de la dentist…Măcar o foiţă de la masajistul care l-a lecuit la degetele de la picioare, după ce a dat cu bocancii în stânga şi în dreapta. Sau poate şi-a ţinut picoarele în parafină, după ce ai bătut? Sau poate mai e nevoie de o cură de tratament la centrul pentru recuperarea memoriei şi demnităţii omeneşti? Poate atunci vom afla şi de la el ce s-a întâmplat în noaptea de 7 spre 8 aprilie.

Gheorghina Papuc

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Fandhie

    Pacat ca in Romania planul colpmet de guvernare cu care vin candidatii e scoaterea lui Basescu din viata politica.Din pacate e leit cu planul pe care l-a avut Basescu acum 5 ani, si uite unde am ajuns. Probabil daca va lua Crin sau Geoana, peste 5 ani vom vota iar numai cu gandul sa scapam de actualul presedinte. Este trist ca nu avem nicio altenativa de a alege si binele nu tot raul mai mic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *