Chirtoacă, asaltat de adopţii

483-circ-chirtoaca-troleibuzVestea că primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă are 152 de copii i-a şocat pe mulţi. Primarii altor oraşe şi sate din R.Moldova au plesnit de invidie. Invidia a fost cauzată de nenumăratele acte de dragoste pe care le-a trăit Chirtoacă în efortul său de a asigura naşterea a 152 de copii.  Dat fiind faptul că un copil nu poate să apară altfel pe lume decât dintr-o relaţie intimă, fie reciprocă sau forţată sub formă de viol, reieşe totuşi că primarul Chirtoacă a avut ceva tare intim cu haznaua municipală de au ieşit unul după altul 152 de troleibuzi şi troleibuze.

Mulţi primari s-au iubit cu haznaua publică locală, unii nu s-au prea iubit, dar măcar un viol-două au comis, aşa născând fiecare ba un drum, ba o fântână, ba nişte becuri pe uliţa satului, dar iată să generezi 152 de troleibuze şi nici să nu te ruşinezi de asta – e un exemplu de fertilitate crestomatică.

„Dvs. credeţi că eu nu am copii? Eu am copii! Şi nu doar unul, ci 152. Când am adus aceste troleibuze, am anunţat că aceştia sunt copiii mei, deocamdată. Dar voi îi puneţi să ducă ciment. Nu e bine. Ei încă nu au şapte ani de acasă. Unii au trei ani, alţii doi sau unul, iar câţiva doar câteva luni. Sunt încă de ţâţă, cum s-ar spune”, a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul şedinţei de luni, 11 august, a Serviciilor Municipale. Chirtoacă nu a explicat exact cine le dă ţâţă troleibuzelor şi dacă nu cumva acestea sug de la două mame. Dar a dat de înţeles foarte clar că aceşti copii ai săi nu pot fi exploataţi.

Auzind de atâta grijă ce le poartă primarul, troleibuzele din Chişinău aproape că au uitat de originea lor belarusă şi au declarat că sunt româneşti şi punctum, aşa ca tatăl lor primar. Acum, de fiecare dată când vreun chişinăuian necioplit încearcă să intre în troleibuz cu sacul de ciment, cu torba de răsărită, cu căruţul cu perje – troleibuzele protestează pe loc. Direcţia de transport electric a luat o decizie de a schimba sunetul claxonului la troleibuz. De acum încolo, acesta nu va fi un sunet de claxon obişnuit, ci va începe cu un gângurit de nou-născut, după care, dacă pasagerii cu ciment nu se vor linişti, va continua cu zbierături de copil isteric. Se ştie că la ţipete de copil lumea reacţionează, or, dacă oamenii care cară ciment vor avea dopuri de mortar în urechi şi nu vor auzi scheunatul troleibuzului, în preajmă se vor găsi oricând mame cu jele în suflet care vor milita gratuit pentru drepturile copilului, fie acesta mic, mare, bătrân sau cu chip de troleibuz.

Între timp, la Direcţia Municipală de Protecţie a Copilului au parvenit sute de cereri. Toate aceste cereri sunt solicitări de adopţie. Toţi îl vor părinte pe Dorin Chirtoacă. O Comisie de adopţie, creată urgent, analizează fiecare cerere în parte, dar se pare că edilul va trebui să accepte mai mulţi copii. Iată ce se spune în aceste cereri:

”Urgent. Cerere de adopţie. Noi, autobuzele din Chişinău, suntem bătrâne, înţărcate şi oloage. Mama noastră a fost violată în mod repetat, dar pentru că a fost forţată şi bătută, ne-a născut cu roţile strâmbe şi caroseriile decalcinate. Nici alăptate n-am fost, pentru că mama era mereu hămesită şi n-avea nici zer, darmite motorină de calitate. Rugăm ca Dorin Chirtoacă să ne adopte şi pe noi, să nu mai fim exploatate într-un hal fără de hal de toţi moldovenii care fac evroremont în apartamentele din Chişinău, cărând ciment, olane, vagonkă şi şifer pe ghebul nostru. Dacă lui Chirtoacă îi plac doar troleibuzele, acceptăm să îmbrăcăm şi noi jartiere sau bretele, orice o vrea tăticul nostru Dorin, pe care îl iubim mult-mult şi nu-l vom dezamăgi!”.

Alte cereri de adopţie la adresa primarului Chirtoacă au parvenit de la lifturile din Chişinău, străzile din zona Albişoara care sunt mereu inundate, de la Piaţa Centrală şi de la câţiva embrioni care se autodefinesc ca şi parcări supraetajate şi parcări subterane.

Marian ŞURA-MURA

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *