Ce vrea Moscova în schimb?

“Negocierile continuă! Chiar dacă ştiu anumite lucruri în acest moment, am convenit cu cei cu care negociem să nu mediatizăm toate aspectele”, aşa a comentat vicepremierul Valeriu Lazăr, ministrul Economiei, recentele negocieri de la Moscova, purtate de delegaţia «Moldovagaz» şi de reprezentanţii Concernului rus «Gazprom».

Valeriu Lazăr a evitat să dezvăluie aspecte ale negocierilor. «Există etica negocierilor ce are la bază un principiu: până totul nu este decis nimic nu este decis», a continuat Valeriu Lazăr, care a adăugat că «obiectivul nostru este de a avea un preț bun la gaze».

Declaraţia vicepremierului survine după ce, la finele săptămânii trecute, Vlad Filat a anunţat după o întrevedere cu omologul său rus, Vladimir Putin, că primele rezultate ale negocierilor asupra noului contract dintre «Moldovagaz» şi concernul rus «Gazprom» vor fi cunoscute de curând. Atunci, Vlad Filat a spus că «negocierile purtate îl fac să se gândească că acestea vor duce la reducerea preţului la gaze”.

Acordul între “Moldovagaz” şi “Gazprom” a fost semnat în luna decembrie 2006 şi va expira la 31 decembrie 2011. Acesta prevede ca, pe parcursul anilor, preţul de import al gazelor ruseşti să fie majorat treptat, până la nivelul tarifelor europene.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. nester&co77

    Asa mult tam-tam s-a facut cu ocazia plecarii premierului la Moscova ca deja eram gata sa cred ca a reusit sa-i convinga pe rusi sa scada pretul gazului. Dar nu a fost sa fie, pretul gazului va fi doar “revazut” ceea ce nu inseamna ca obligatoriu va fi micsorat dupa cum vrea partea moldoveneasca. Partea cea mai grea cade pe umerii lui Lazar iar Filat inca de pe acum a vrut sa si ia laurii. Nu-i un gest prea frumos din partea lui.

  2. Simion

    Daca pretul gazului e ca in Europa atunci calitatea gazului trebue sa fie ca in Europa,flacara albastra si fara miros neplacut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *