Ce vrea Dodon de la Greceanâi?

În sfârşit! Reporterii Circ în TramVAI au descorit legătură dintre Igor Dodon, candidatul PCRM la alegerile pentru primăria Capitalei din această vară şi colega sa de partid, Zinaida Greceanîi.

Cei doi sunt mereu unul lângă celălalt la orice acţiune pe care o întreprinde partidul condus de Voronin. Cum o idilă între cei doi trebuie exclusă din start, reporterii Circ în TramVAI au aflat adevăratul motiv al legăturei strânse dintre cei doi.

Astfel, sursele noastre ne-au comunicat că cel care insistă în această relaţie este Igor Dodon, care se ţine scai de Zinaida Greceanîi. Dodon îi cere cu insistenţă fostei prim-ministru să îl înveţe cum să piardă alegerile pentru primăria capitalei. Se pare că Dodon ştia că va fi candidatul PCRM la acest post încă de prin 2007 şi de atunci o terorizează pe colega sa de partid.

Zinaida Greceanîi a fost candidata PCRM pentru funcţia de edil al Capitalei la alegerile municipale anticipate din 10 iulie şi 24 iulie 2005, dar ambele alegeri nu au fost validate din cauza prezenţei scăzute la vot (în jurul a 19%). La alegerile din 10 iulie 2005, Zinaida Greceanîi a fost susţinută de 78.018 alegători dintr-un total de aproximativ 618.000 cetăţeni cu drept de vot, reprezentând 50,15% din voturi. La alegerile din 24 iulie 2005, 87,7% (96.000) din cei prezenţi la urne au votat pentru Zinaida Greceanîi, candidatul Partidului Comuniştilor, în condiţiile boicotării alegerilor de către multe forţe politice. Ulterior, viitoarea prim-ministră a renunţat în a mai candida.

Chiruşa CHIRTOCEL


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *