Ce citeşte Marian Lupu?

Marian Lupu a recunoscut săptămâna trecută, după ultima şedinţă a Parlamentului, că nu citeşte ziare. A spus asta, fiind întrebat de situaţia lui Anatolie Donciu, preşedintele Comisiei Naţionale de Integritate (CNI), despre care a scris ZdG în numerele trecute.

“Vă spun cu toată sinceritatea, eu nu am timp să citesc ziare. Eu primesc digesturi de la Serviciul de Presă. Scurt pe doi, esenţa lucrurilor”, a declarat Lupu.

Pornind de la această sinceritate a Preşedintelui Parlamentului, reporterii Circ în Tramvai au încercat să afle dacă totuşi speakerul legislativului moldovean citeşte măcar ceva şi ce anume.

Citeşte Lupu cărţi? Unele, suntem aproape siguri că le-a citit. Dle lider PD, nu-i aşa că aţi citit “Un pas înainte doi paşi înapoi (Criza din partidul nostru)” sau “Despre unitatea partidului” de Vladimir Ilici Lenin? Şi, bineîneţeles, nu credem că aţi putut rata “Manifestul Partidului Comunist”, de ideologii d-stră, Karl Marx şi Friedrich Engels. Sunt cărţi notorii, ele stau la baza batimentului educaţional al oricărui comunist, fie şi fost.

Desigur, sperăm că preşedintele Parlamentului a citit sau măcar a văzut rezumatul prezentat de către serviciul de presă al unor nemuritoare opere literare, cum ar fi proverbul “Lupul paznic la oi”. Bănuim că ar putea să ştie acest proverb chiar pe de rost. Poate de asta e şi furios pe ZdG, că a scris despre un oarecare lup, un cu totul alt lup, dar tot paznic la oi!

Ar fi excelent să fi citit şi aşa proze scurte cum ar fi: “Trei iezi şi Lupul”, “Nu, Lupu, Pagadi”, “Lupul şi batimentul în flăcări”, “Lupul în comunism”, “Lupul la o AIE”.

Faptul că Lupu nu citeşte nici cărţi a fost sugerat presei şi de colegul său de alianţă şi de iubire donciană, Mihai Ghimpu. După ce Lupu a declarat public  că vorbeşte ştiinţific limba moldovenească, Ghimpu i-a sugerat lui Lupu să citească cărţi, în special cartea fratelui său, unde este clarificată problema.

Din partea colegilor de partid, am primit şi o mică listă de cărţi pe care dl Marian nu ar trebui să le citească. “Să nu citească editorialul lui Constantin Tănase “Ştiinţific sunt un bou”. De ce? Cică lumea care citeşte acest text crede tot ce e scris, şi ce se face dacă crede şi speakerul în asta? Cum se va manifesta mai departe, ca formă şi ca conţinut?

Călătorii din Circ în Tramvai au şi ei o explicaţie despre ce citeşte domnul Lupu. Ei afirmă că speakerul  nu citeşte decât reviste pentru bărbaţi, gen “PlayBoy”. De ce? Pentru că acolo este de ajuns să priveşti, pentru a înţelege tot.

P.S. Poate că darul oferit lui Lupu recent de către elevii de la Liceul Mihai Viteazul din capitală, o bufniţă, simbol al înţelepciunii, nu a fost unul chiar întâmplător? Eh, elevii iştia, care citesc prea multe…


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. ion

    cred ca in fotografie M Lupu face cunostinta cu acuzatile aduse sefului Plohotniuc de catre comunisti si cum sa mai minta poporul

  2. vera

    M.Lupu citeste agenda zilei,luind cunostinta de numarul cetatenilor, care s-au inscris la el, la audienta si…n-au mai ajuns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *