Ce are în comun majorarea preţului la ouă cu vizita lui Victor Şelin în China?

În timp ce, la Chişinău, Igor Dodon a fost agresat cu ouă în timpul unei conferinţe de presă, iar în ziua imediat următoare ouăle s-au scumpit cu circa 2 lei, Victor Şelin, liderul PSDM, se află într-o vizită oficială în Republica Populară Chineză, unde, potrivit unor surse avizate, va discuta, inclusiv, problema preţului la ouă în R. Moldova. Şelin a plecat în fruntea unei delegaţii a PSDM, interesată de mediul de afaceri din China.

În cadrul întrevederilor, Kaixin Yang, şeful Departamentului Comerţului, a menţionat faptul că Moldova şi-a pierdut din atractivitate pentru China din motivul introducerii impozitelor noi şi majorării celor existente, fiind accentuat şi numărul mic de consumatori locali.

Liderul PSDM, Victor Şelin, a prezentat conceptul formaţiunii privind modernizarea sistemului economic din R. Moldova, prioritar fiind Referendumul Republican privind aderarea R. Moldova la Uniunea Vamală Rusia – Belarus – Kazahstan, ceea ce ar asigura o piaţă de desfacere de cel puţin 250 mln. de consumatori, se spune într-un comunicat de presă al PSDM.

Totodată, social-democraţii au precizat necesitatea anulării impozitului pe venit şi stabilirea teritoriului R. Moldova drept Zonă Economică Liberă între UE şi CSI.

Oficialii chinezi au apreciat iniţiativa PSD şi de comun acord au stabilit necesitatea instituirii unei reprezentanţe chineze în Moldova – Camera de Comerţ Chineză, care ar permite fermierilor, producătorilor agricoli şi a utilajelor tehnice să realizeze proiecte economice împreună cu antreprenorii moldoveni în vederea sporirii economiei ambelor state, în acelaşi timp fiind preluată experienţa chinezilor în producerea şi realizarea mărfurilor atât în ţară, cât şi în afară.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *