Caricatura săptămânii

280-caricatLa finele săptămânii trecute, Comisia Europeana a adoptat Programul Anual de Acţiuni pentru R. Moldova pentru anul 2010, care prevede alocarea a 66 de milioane de euro.

Programul de Cooperare va sprijini agenda anti-sărăcie a Guvernului R. Moldova, care mizează pe stimularea creşterii economice în întreaga ţară. O atenţie specială a programului este pusă pe reducerea sărăciei în zonele rurale.

Moldova a beneficiat de alocări similare şi în anii precedenţi, prin intermediul Instrumentului de Parteneriat şi Politică Europeană de Vecinătate (PEV). Astfel, R. Moldova a primit susţinere financiară pentru aprovizionarea cu apă şi pentru infrastructura sanitară.

Sperăm ca autorităţile să nu folosească drept model această caricatură atunci când vor implementa proiectele de reducere a sărăciei în R. Moldova, aşa cum au fost “înghiţite” o parte din granturile anterioare , în urma unor licitaţii fictive, de apeducte inexistente sau de proastă calitate şi de puncte medicale fără doctori.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *