Cărare vrea ca ANPC să fie CCCEC

Marţi, Agenţia Naţională pentru Protecţia Concurenţei (ANPC) a organizat o conferinţă de presă. Motivul? Prezentarea rezultatelor obţinute în 2010.

De fapt, raportul pentru un an de zile s-a referit doar la ultimele luni din 2010, exact de la prima discuţie purtată de directoarea Agenţiei, Viorica Cărare, cu proaspătul om politic Vlad Plahotniuc.

Deşi ziariştii au întrebat-o de ce raportul pe un an conţine doar referinţe la ultimele 2 luni din 2010, Cărare nu a mai răspuns la întrebare, precizând că “ANPC nu are bani şi cadru normativ”. Să înţelegem că, din această cauză, anul de 12 luni poate fi redus la durata de 2 luni? Ciudată logică.

“Cel mai dureros pentru noi este lipsa cadrului normativ actual. Este cea mai mare problemă, de care ne ciocnim zilnic, şi de aici derivă celelalte probleme. Eu nu ştiu dacă există în vreo ţară o lege atât de învechită. Ea ne împiedică în activitatea noastră cotidiană şi atunci când se ajunge în instanţe. Şi este pe atât de proastă și pentru agenţii economici. Pentru că într-o lege trebuie să fie prevăzute atât responsabilităţile, cât şi drepturile agentului economic. În legea existentă nu există aşa ceva”, a declarat Viorica Cărare. Când o fi aflat că legea e una arhaică? I-o fi vorbit şi prim-vicepreşedintelui Legislativului despre asta?

“Trebuie să ai împuterniciri, să poţi să mergi la agenţii economici, să sigilezi documentele, să sustragi informaţia, să extragi hard-ul de la computer, ca să poţi găsi probe indirecte. Mizăm pe faptul că va fi votată o lege nouă”, a spus Cărare, sugerând că ANPC ar trebui să devină un fel de CCCEC.

Elodia MELINTE


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *