Businessmanul nr. 1 e şomer şi boschetar

Şomerul Oleg Voronin este cel mai de succes businessman din Moldova. Cel puţin aşa arată rezultatele unui concurs TV cu premii. Din toată pleiada de oameni de afaceri, Oleg Voronin a fost desemnat drept cel mai bun dintre cei buni. În paralel, Vladimir Voronin, tăticul businessmanului nr.1, a declarat în repetate rânduri, atât până la premiere cât şi după, că băieţelul său îşi caută de lucru. Oleg Voronin a împlinit 50 de ani în 2012. El este biolog şi a apărut pe mapamond ca om de afaceri pe la 40 de ani, când tatăl său, Vladimir Nikolaevici, era preşedinte al R.Moldova.

Titlul de Businessman nr.1 a supărat societatea, mediul de afaceri, ba chiar şi pe deţinătorul premiului, dar mai ales pe tăticul său. Raţionamentele desemnării nu sunt explicate, Publika TV spune doar că “sondajul “Zece pentru Moldova” a fost realizat de IMAS, în perioada 3-27 martie 2013, în 75 de localităţi, pe un eşantion de 1100 de persoane, de 18 ani şi mai mult”.

În ultimii ani, ştirile de pe publika.md îl asociază pe businessmanul comunist cu un boschetar sau şomer. S-a scris că firma sa ar fi fost condusă de un cadavru. Nu există nicio ştire despre faptul că Oleg Voronin ar utiliza tehnologii de succes, ar deschide locuri de muncă, ar plăti impozite, ar organiza campanii sociale sau ar contribui la diminuarea sărăciei. Iată doar câteva titluri de pe www.publika.md.

“Afacerile lui Oleg Voronin merg prost” (28 mai 2012)

Businessmanul Oleg Voronin este la ananghie. Afacerile îi merg prost şi el îşi caută de lucru. O spune tatăl său, fostul şef de stat, liderul PCRM, Vladimir Voronin, care dă vina pe modul în care este guvernată ţara. “Dacă eram noi la putere, era totul “liuks”, iar ziua de astăzi nu era mai proastă ca cea de ieri”. Mai multe firme care ar fi derulat afaceri cu Oleg Voronin au fost, anterior, în vizorul ofiţerilor anticorupţie, care au scos la iveală că, în 2008—2009, aflându-se în străinătate, Oleg Voronin a achitat prin intermediul cardului personal aproape 70 mil. de lei pentru diferite mărfuri şi servicii, deşi, în declaraţia sa pe venit din 2009, indica doar 4 mil. de lei.

“Oleg Voronin, ţinut sub papuc de tatăl său” (11 decembrie 2012)

“Ştie doar să cheltuiască banii şi smântânea oalele, când liderul PCRM era la putere. Oleg Voronin era un businessman sub acoperire, este un răsfăţat, ţinut sub călcâiul lui taică-său, şi nicidecum un om de afaceri”.

“Oleg Voronin se dă drept boschetar” (24 decembrie 2012)

Oleg Voronin a declarat că “guvernarea criminală” persecută şi urăşte atât poporul, cât şi cea mai importantă speranţă a ţării noastre – PCRM. Prim-vicepreşedintele Parlamentului,Vlad Plahotniuc, a ţinut să menţioneze că declaraţiile lui Oleg Voronin fac parte dintr-o campanie pe care PCRM o derulează de mai multă vreme împotriva PD. “E o campanie împotriva mea şi a lui Marian Lupu. Când Oleg Voronin vorbeşte despre oligarhi şi afaceri dubioase, trebuie ascultat cu atenţie. E un moment cu adevărat istoric în politica noastră. El este cel mai în măsură să vorbească despre oligarhi, cunoaşte din interior acest subiect, poate să facă multe mărturisiri”, a afirmat Plahotniuc.

“Firma lui Oleg  Voronin a fost condusă  de un cadavru” (21 martie 2011)

Firma “Biotex-com”, care aparţine lui Oleg Voronin, fiul fostului preşedinte al ţării, a fost condusă, timp de doi ani, de fostul său bodyguard, Ghenadie Scripcaru, cu toate că a murit, în circumstanţe suspecte, încă în 2008.

“Oleg Voronin: Businessul din Moldova nu poate să se dezvolte fără o apropiere de guvernare” (26 noiembrie 2010)

Marele business este obligat să urmărească şi să se conformeze mecanismelor instituite de putere. O spune Oleg Voronin, fiul fostului preşedinte al ţării şi lider al PCRM.

“Oleg Voronin a acţionat Moldova la CEDO” (7 iunie 2010)

Informaţia a fost confirmată de Vitalie Pârlog, reprezentantul lui Oleg Voronin la CEDO. El a sesizat procurorii după ce în presă au apărut informaţii despre tranzacţiile bancare de aproape 67 de milioane de lei pe care le-a derulat în străinătate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. vera

  MILA HOTULUI BATRIN

  Dragul tatei, fecioras,
  Cum ti-a fost,cum ai ramas?!
  Cand coruptia de gat
  Ei mai strins au apucat,
  Tu, “somer” ca boschetarii,
  Fara mine ai ramas,
  Sau poate blestemul celui
  In mormant ce-i asezat,
  Azi te frige ca pe unii,
  Ce tot cinstit au furat?!

  Nu plange,Oleg al tatei,
  Ca sfarsitul lumii nu-i,
  La CEDO de nu-i dreptate
  Dumnezeu sa faca parte;
  Eu, de toate o sa-ti dau,
  Numai minte,dragul tatei
  Nu pot zau,de loc sa-ti dau,
  Cum motanului – in gura,
  Cand rosteste:”meau,meau, meau!”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *